Γάζα: Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει τον απολογισμό των θανάτων που ανακοινώνουν οι Παλαιστίνιοι

15 mins read

Τη δυσπιστία του για τον απολογισμό των θανάτων που ανακοινώνουν οι Παλαιστίνιοι εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι “δεν έχει εμπιστοσύνη στον αριθμό που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι” για τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Ο Μπάιντεν δέχθηκε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο σχετικά με το αν εκτιμά πως ο απολογισμός των νεκρών που ανακοινώνουν οι Παλαιστίνιοι, στον οποίο περιλαμβάνονται περίπου 2.700 παιδιά, σημαίνει ότι το Ισραήλ αγνοεί τις εκκλήσεις των ΗΠΑ να περιορίσει τους θανάτους αμάχων.

“Δεν έχω καμία αίσθηση ότι οι Παλαιστίνιοι λένε την αλήθεια για το πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Είμαι σίγουρος ότι έχουν σκοτωθεί αθώοι και αυτό είναι το τίμημα του πολέμου”, απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

“Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να βεβαιώνονται ότι επικεντρώνονται στο να κυνηγάνε τους ανθρώπους που επιδίδονται σε αυτόν τον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ. Και είναι ενάντια στα συμφέροντά τους όταν αυτό δεν συμβαίνει”, πρόσθεσε.

“Αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στον αριθμό που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι”, τόνισε ο Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίσει για ποιον λόγο.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν την ιδέα ότι ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα δεν είναι ακριβής.

Ενόχληση για τα σχόλια Μπάιντεν

Στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο για τις Αμερικανοϊσλαμικές Σχέσεις (CAIR) επεσήμανε ότι “ενοχλήθηκε βαθιά” από τα σχόλια του Μπάιντεν για τον απολογισμό στη Γάζα και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη.

“Δημοσιογράφοι έχουν επιβεβαιώσει τον υψηλό αριθμό των θυμάτων και αναρίθμητα βίντεο που προέρχονται από τη Γάζα καθημερινά δείχνουν τα ακρωτηριασμένα σώματα Παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής του CAIR Νιχάντ Άουαντ.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Χαμάς ότι “κρύβεται πίσω από τους Παλαιστίνιους αμάχους” στον πυκνοκατοικημένο θύλακα, προκαλώντας “επιπλέον βάρος στο Ισραήλ την ώρα που κυνηγά τη Χαμάς”.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε: “Το Ισραήλ πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί, όσο δύσκολο κι αν είναι, να προστατεύσει τους αθώους αμάχους”.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα