Για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης οι κυβερνοεπιθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιράκ

9 mins read

Σαρωτικές κυβερνοεπιθέσεις κατά κυβερνήσεων και άλλων οργανισμών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή πιστεύεται ότι είναι το έργο χάκερς, που δρούσαν για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτό δήλωσαν τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι στης Δύσης στο Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρεται ουσιαστικά στις επιθέσεις που δέχθηκαν ιστοσελίδες στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ιράκ και άλλες χώρες. Στο στόχαστρο μπήκαν υπουργεία, πρεσβείες, υπηρεσίες ασφαλείας και άλλοι κυβερνητικοί οργανισμοί, με τον αριθμό τους να υπερβαίνει τους 30.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνταν με την παρεμπόδιση της κίνησης στο διαδίκτυο στους ιστοτόπους που βρέθηκαν στο «στόχαστρο», επιτρέποντας ενδεχομένως στους χάκερ να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση στα δίκτυα των κρατικών φορέων και άλλων οργανισμών.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και δύο Βρετανοί ανέφεραν πως η δραστηριότητα των χάκερ έχει χαρακτηριστικά κρατικής υποστήριξης σε κατασκοπεία που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων. Οι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι το συμπέρασμά τους βασίστηκε σε τρεις παραμέτρους: στις ταυτότητες και τις τοποθεσίες των θυμάτων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία. Στις ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που, όπως οι ίδιες πηγές λένε, χρησιμοποίησαν υποδομές καταχωρισμένες στην Τουρκία. Και σε πληροφορίες που περιέχονται σε εμπιστευτικές αποτιμήσεις που οι πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Facebook Comments