ΑρχικήΚόσμοςΓιατί κλαίει η κορυφαία δικηγόρος του twitter μετά την εξαγορά από τον...

Γιατί κλαίει η κορυφαία δικηγόρος του twitter μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ

H Vijaya Gadde, βασικό στέλεχος του twitter που συμμετείχε στις αποφάσεις για το μπλοκάρισμα του τέως προέδρου Donald Trump από το κοινωνικό δίκτυοκαι την απαγόρευση της πολιτικής διαφήμισης, εξέφρασε αβεβαιότητα για το μέλλον της πλατφόρμας μετά την εξαγορά της από τον Έλον Μασκ.

Λίγο αφότου ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η κορυφαία δικηγόρος του Twitter Vijaya Gadde κάλεσε σε συνάντηση τα τμήματα που επιβλέπει για να συζητήσουν τι μπορεί να σημαίνει για αυτούς το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η Gadde έκλαψε κατά τη διάρκεια της συνάντησης καθώς εξέφρασε τις ανησυχίες της για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει η εταιρεία. Αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα μοιάζει το twitter υπό την ηγεσία του Μασκ.

Ο εκπρόσωπος του Twitter Trenton Kennedy είπε ότι η Gadde έγινε συναισθηματική όταν συζητούσε τον αντίκτυπο στην ομάδα της και την περηφάνια που νιώθει γι ‘αυτήν.

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι μίλησε εκτενώς για το πώς είναι περήφανη για τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα της και ενθάρρυνε τους υπαλλήλους της, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να προσπαθούν να κάνουν καλή δουλειά στην εταιρεία.

Η Gadde, η οποία εργάζεται στο Twitter από το 2011, είναι το βασικό στέλεχος που είναι επιφορτισμένο με την επίβλεψη των λειτουργιών εμπιστοσύνης και ασφάλειας, νομικής και δημόσιας πολιτικής του Twitter. Θεωρείται εσωτερικά ως η «ηθική αρχή» του Twitter και η εκτελεστική εξουσία που έχει επιφορτιστεί με τον χειρισμό ευαίσθητων ζητημάτων όπως η παρενόχληση και ο ακραίος λόγος.

Επίσης, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας μεταξύ Twitter και Μασκ.

Έχει υποστηρίξει το Twitter σε μερικές από τις μεγαλύτερες πολιτικές μάχες του, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων για κατάργηση όλων των πολιτικών διαφημίσεων και στο μπλοκάρισμα του τέως προέδρου Donald Trump από το κοινωνικό δίκτυο από την πλατφόρμα μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

«Νομίζω ότι όλοι στο Twitter, ανεξάρτητα από το πώς νιώθουν για την είδηση της εξαγοράς, αισθάνονται στοχαστικοί και συναισθηματικοί», είπε ένας υπάλληλος του Twitter. «Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια και νομίζω ότι γενικά νιώθουμε πολύ προβληματισμένοι. Νομίζω ότι αυτό ήταν περισσότερο μια αναγνώριση της αβεβαιότητας που όλοι νιώθουν αυτή τη στιγμή».

Η εξαγορά του Μασκ, η οποία τοποθετεί τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο στο τιμόνι ενός από τα πιο σημαίνοντα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές εισηγμένης εταιρείας από ιδιώτη.

ΠΗΓΗ: politico.com