Γκρέτα, μόνη, ψάχνει… κούρσα για Ισπανία

11 mins read

Η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε σήμερα, έχοντας διαπλεύσει τη μισή υδρόγειο κινούμενη «σε λάθος κατεύθυνση»,  ότι ψάχνει να βρει ένα σκάφος που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι από τις ΗΠΑ στην Ισπανία, όπου θα διεξαχθεί η προσεχής διεθνή διάσκεψη για το κλίμα.

Χαρακτηριστικά, η Γκρέτα έγραψε στο Twitter «Χρειάζομαι να βρω έναν τρόπο για να διασχίσω τον Ατλαντικό τον Νοέμβριο … Εάν κάποιος μπορούσε να μου βρει ένα μέσο μεταφοράς, θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων». Σημειώνεται ότι η 16χρονη ακτιβίστρια αρνείται να πάρει αεροπλάνο, καθώς το θεωρεί ένα πολύ ρυπογόνο μέσο μεταφοράς.

Όπως αναφέρει το skai.gr, η Γκρέτα είχε διαπλεύσει τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο για να μεταβεί στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα, την COP25, η οποία αρχικά θα πραγματοποιείτο στη Χιλή. Η διάσκεψη θα διεξαχθεί τελικά από 2 έως 13 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, λόγω της κοινωνικής κρίσης που συγκλονίζει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η ηγερία της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, από την οποία ξεκίνησε η παγκόσμια κινητοποίηση, αναχώρησε τον Αύγουστο από το Πλίμουθ της Αγγλίας μαζί με τον πατέρα της με αγωνιστικό ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα, μέχρι τη Νέα Υόρκη. Το σκάφος οδηγούσε ο Πιέρ Κασιράγκι, γιος της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό.

Η Γκρέτα συμμετείχε τον Σεπτέμβριο στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια διέσχισε τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Καθώς η COP25 μεταφέρθηκε από το Σαντιάγο στη Μαδρίτη, θα χρειαστώ βοήθεια. Αποδεικνύεται ότι διέσχισα τη μισή υδρόγειο παίρνοντας λανθασμένη κατεύθυνση», έγραψε ειρωνικά.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βρίσκεται σήμερα στο Λος Αντζελες για να λάβει μέρος στην εβδομαδιαία πορεία για το κλίμα του κινήματος FridaysForFuture.

Facebook Comments