ΑρχικήΚόσμοςΣτα σύνορα με την Κολομβία ο Γκουαϊδό για να παραλάβει την ανθρωπιστική...

Στα σύνορα με την Κολομβία ο Γκουαϊδό για να παραλάβει την ανθρωπιστική βοήθεια

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αναχωρεί σήμερα, με τη συνοδεία υποστηρικτών του, για τα σύνορα της χώρας με την Κολομβία, όπου σκοπεύει να παραληφθεί και να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν διαθέσει για τη χώρα οι ΗΠΑ και η Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.
«Βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης», στην οποία κυριαρχούν οι αντίπαλοι του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, «θα συνοδεύσουν τον πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό στην αυτοκινητοπομπή», αναφέρει μήνυμα το οποίο εστάλη σε δημοσιογράφους από το γραφείο Τύπου του 35χρονου αντιπολιτευόμενου, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας περίπου πενήντα κυβερνήσεις.
Πληροφορίες ήθελαν τον Γκουαϊδό, τον οποίο αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο περίπου πενήντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ, καθώς και 700.000 εθελοντές σκόπευαν να μεταβούν στα σύνορα το Σάββατο για να παραλάβουν και να διανείμουν την ανθρωπιστική βοήθεια.
Ο στρατός, που παραμένει πιστός στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την «εδαφική ακεραιότητα» της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Αναστέλει προσωρινά η Air France τις πτήσεις στο Καράκας
Καθώς η αντιπολίτευση ετοιμάζεται για επιχείρηση στα σύνορα της Βενεζουέλας ώστε να παραλάβει η χώρα τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια παρά τις αντιρρήσεις του στρατού, η Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε ως τουλάχιστον τη Δευτέρα όλες τις πτήσεις της με προορισμό το Καράκας.
Η προσωρινή αναστολή έρχεται μετά τη χθεσινή απαγόρευση απόπλου από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε όλα τα πλοία από τα λιμάνια της χώρας.  «Λόγω της κατάστασης στη Βενεζουέλα, ορισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πρόκειται για «προσωρινό μέτρο», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος, η οποία διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις αφορούν τις πτήσεις προς και από το Καράκας την 23η, την 24η και την 25η Φεβρουαρίου (από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα). Ο ιστότοπος της Air France προτείνει ανταποκρίσεις από τον Παναμά για αυτές τις ημέρες.
Η Air France, η οποία εκτελεί πτήσεις προς το Καράκας πέντε ημέρες την εβδομάδα από το Παρίσι, είχε επίσης ακυρώσει τα δρομολόγιά της τον Ιούλιο του 2017, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η προηγούμενη έξαρση της πολιτικής κρίσης και ο πρόεδρος Μαδούρο οργάνωσε την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης προς αντικατάσταση του κοινοβουλίου που ελέγχει η αντιπολίτευση.