ΑρχικήΚόσμοςΚαλεί σε εξέγερση το στρατό ο Γκουαϊδό - Άρωμα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Καλεί σε εξέγερση το στρατό ο Γκουαϊδό – Άρωμα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Καλεί σε εξέγερση το στρατό ο Χουάν Γκουαϊδό από τη στρατιωτική βάση στο Καράκας, όπου κήρυξε το τέλος του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο. Μαζί του ο Λεοπόλντο Λόπεζ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που ήταν επί καιρό σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter αναγγέλλει την «τελική φάση» της «Επιχείρησης Ελευθερία» για την απομάκρυνση του αριστερού προέδρου Μαδούρο. «Η τελική πράξη του τέλους του σφετερισμού της εξουσίας ξεκίνησε σήμερα. Σήμερα, γενναίοι στρατιώτες, γενναίοι πατριώτες, γενναίοι άνδρες προσηλωμένοι στο Σύνταγμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπο κάλεσε τον στρατό της Βενεζουέλας να στηρίξει τον Γκουαϊδό, γράφοντας στο Twitter ότι «τώρα είναι η ώρα για τους αξιωματικούς αυτούς να εκπληρώσουν τον όρκο τους».

Κάτοικοι του Καράκας βγήκαν στα παράθυρα φωνάζοντας «πραξικόπημα». Το ίδιο καταγγέλλει και το καθεστώς Μαδούρο, με τον υπουργό Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκεζ να καλεί τους πολίτες να αντισταθούν σε ένα υποκινούμενο από τις ΗΠΑ «πραξικόπημα κατά του Συντάγματος και της ειρήνης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ