Η επίθεση με οξύ που συγκλόνισε – Η ιστορία της παρουσιάστριας Κέιτι Πάιπερ

23 mins read

Τον Μάρτιο του 2008, η Κέιτι ήταν 23 ετών. Μία εντυπωσιακά όμορφη ξανθιά κοπέλα που εργαζόταν ως μοντέλο και ως παρουσιάστρια, είχε όλα τα φόντα για μια μεγάλη καριέρα.

Είχε αφήσει το πατρικό της στο Χάμσαιρ και συγκατοικούσε με φίλες της στο Λονδίνο, κάνοντας τη μία δουλειά μετά την άλλη. Ακόμα και το κορίτσι που σηκώνει την ταμπέλα με τον αριθμό των γύρων σε αγώνες μποξ, είχε γίνει για ένα διάστημα για να τα φέρει βόλτα.

Τον Ντέιβιντ Λιντς τον γνώρισε από το facebook. Είχε ήδη 30 κοινούς «φίλους» μαζί του όταν της έκανε αίτημα φιλίας, οπότε το “accept” ήταν μια απλή, μηχανική απόφαση. Άρχισαν να μιλούν μέσω messenger και ο Λιντς της είπε ότι είναι ειδικός στις πολεμικές τέχνες, φοιτητής και ιδιοκτήτης μίας τεράστιας έκτασης.

Επί δύο βδομάδες που συναντιόντουσαν, η σχέση τους έμοιαζε κανονική. Τότε ήταν που κατέληξαν μετά από δείπνο σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Η Κέιτι φαινόταν δύσπιστη στις ιστορίες που της έλεγε ο Ντέιβιντ. Εκείνος αντέδρασε βιάζοντάς της, απειλώντας την με ξυράφι και στο τέλος την ξυλοφόρτωσε.

Παρόλο που χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, η Κέιτι ήταν πολύ τρομαγμένη για να τον καταγγείλει. Τις επόμενες δύο μέρες την βομβάρδιζε με μηνύματα για να συναντηθούν. Τελικά, στις 31 Μαρτίου την πείθει να πάει μέχρι ένα ίντερνετ καφέ για να διαβάσει ένα μέιλ που της είχε στείλει. Αυτό ήταν το δόλωμα και ο πρόλογος των μεγάλων βασάνων για την όμορφη κοπέλα, ο Ντέιβιντ είχε φροντίσει να την περιμένει στο δρόμο ένας συνεργός του, ο οποίος είχε εντολή να της ρίξει οξύ. Όπως και έγινε. Ουρλιάζοντας από τους πόνους, η Κέιτι με όση δύναμη της απέμενε μπήκε μέσα σε ένα καφέ. Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από μία ώρα. Οι σοκαρισμένοι πελάτες έβλεπαν το καμμένο, λιωμένο σχεδόν πρόσωπο της Κέιτι Πάιπερ και την ίδια να βογκάει από τους πόνους. Μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, αρχίζει ένας Γολγοθάς αποκατάστασης. Το ένα μάτι της δεν λειτουργούσε καθόλου, μετά από πολλές εμβάσεις έχει πλέον μερική όραση. Ο οισοφάγος της μερικώς καμένος, αφού είχε καταπιεί ποσότητα από το οξύ. Το πρόσωπο, μία μάζα κατεστραμμένου δέρματος και αλλοιωμένων χαρακτηριστικών.

Την αναλαμβάνει ομάδα πλαστικών χειρουργών, με επικεφαλής τον Mohammad Ali Jawad. Αποφασίζει να της αφαιρέσει όλο το δέρμα από το πρόσωπο και να το αντικαταστήσει με υποκατάστατο δέρματος, το Matriderm. Μία καινοτόμα τεχνολογία, την οποία ο γιατρός είχε εφαρμόσει και περιπτώσεις επιθέσεων με οξύ στο Πακιστάν. Και πάλι οι πόνοι ήταν αφόρητοι, οπότε κρίθηκε αναγκαίο να τη βάλουν σε ελεγχόμενο κώμα για 12 μέρες. Έπειτα, ήταν αναγκασμένη να φοράει μία πλαστική μάσκα σε όλο της πρόσωπο επί μήνες, για 23 ώρες κάθε μέρα. Συνέχισε την αποκατάσταση σε κλινική της Νότιας Γαλλίας. Συνολικά, η Κέιτι έχει κάνει μέχρι σήμερα 40 πλαστικές επεμβάσεις και έχει ακόμα μέλλον. Πρέπει να ξανακάνει στη μύτη για να αναπνέει καλύτερα. Πρέπει να κάνει ξανά επέμβαση στον κατεστραμμένο οισοφάγο της. Από το 2009, ένα χρόνο περίπου μετά τη φρικιαστική εμπειρία της, αποφάσισε να μην είναι «το θύμα της επίθεσης με οξύ». Βγήκε από την προστασία της ανωνυμίας και ξεκίνησε να μιλάει με το όνομα της, χωρίς blur στο πρόσωπο, στα βρετανικά μέσα.

Τρία βιβλία και πολλές τηλεοπτικές εκπομπές μετά, η Κέιτι ζει ευτυχισμένα με τον ξυλουργό σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Το ίδρυμα που φέρει το όνομα της ασχολείται και φροντίζει ανθρώπους που έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις. Η ίδια μάχεται για να αυξηθούν οι ποινές στους δράστες επιθέσεων με οξύ.

Ο πρώην σύντροφός της έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια και αναμένεται να εκτίσει συνολικά 16 χρόνια.

Ο συνεργός του, έχει ήδη βγει από τη φυλακή από το 2018.

Facebook Comments