ΑρχικήΚόσμοςΗ Lady Gaga θα τραγουδήσει στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Η Lady Gaga θα τραγουδήσει στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, η Lady Gaga θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις στις 20 Ιανουαρίου.
Η επιτροπή ορκωμοσίας του Μπάιντεν και της Χάρις επιβεβαίωσε στην Variety ότι η Lady Gaga θα ερμηνεύσει το “The Star Spangled Banner” για την τελετή ορκωμοσίας, η οποία θα αρχίσει περίπου στις 11:30 π.μ. Επίσης στην τελετή θα εμφανιστούν: Η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Andrea Hall, ένας πυροσβέστης, ο οποίος θα ηγηθεί για τον όρκο πίστης, η Amanda Gorman, η οποία έχει κερδίσει το πρώτο Εθνικό Βραβείο Ποιητή Νέων και θα απαγγείλει ένα ποίημα. Ακόμη, μια επίκληση θα παραδοθεί από τον πατέρα Leo O’Donovan και μια ευλογία από τον αιδεσιμότατο Δρ. Silvester Beaman, και οι δύο μακροχρόνιοι φίλοι της οικογένειας Μπάιντεν.
Επιπλέον καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν κατά την ορκωμοσία του Μπάιντεν και της Χάρις δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί δημοσίως. Το νέο δημοκρατικό εισιτήριο αναμένεται να προσελκύσει μια αστρική γκάμα υποστηρικτών του κλάδου για να συμμετάσχουν και να παίξουν στον εορτασμό της ορκωμοσίας. Εκτός από την τελετή της ορκωμοσίας, μια εικονική παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για live-streaming στις 20 Ιανουαρίου. Νωρίτερα θα υπάρχει ένα άλλο ειδικό δίκτυο για εκείνο το βράδυ που φιλοξενείται από τον Τομ Χανκς.
Ο εθνικός ύμνος για την Lady Gaga δεν είναι κάτι μη δοκιμασμένο. Κέρδισε έπαινο για την ερμηνεία της στα εγκαίνια του Super Bowl 50 το 2016.

Η Gaga έχει ιστορία με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Μπάιντεν. Μετά τον αγώνα της το 2020 υπέρ του Μπάιντεν, έγραψε στο Twitter: «Τζο Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις και Αμερικανοί πολίτες, δώσατε στον κόσμο μια από τις μεγαλύτερες πράξεις καλοσύνης και γενναιότητας που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα… Μόνο αγάπη για τον νέο μας Πρόεδρο και την 1η γυναίκα αντιπρόεδρος που εκλέχτηκαν στον Λευκό Οίκο.»
Η αναφορά στην πολιτεία Keystone που έκανε η Gaga στο Πίτσμπουργκ στις 2 Νοεμβρίου σε ένα ράλι εκστρατείας ήταν ένα νεύμα για την εμφάνιση της κατά την παραμονή των εκλογών, όπου δήλωσε σαφώς: «Ψηφίστε τον Joe. Είναι καλό άτομο.» Απευθυνόμενη σε άντρες, χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικανικό αντίπαλο του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, «έναν άνδρα που πιστεύει ότι η φήμη του του δίνει το δικαίωμα να αρπάξει μια από τις κόρες ή τις αδελφές σας ή τις μητέρες ή τις συζύγους σας από οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους».
Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση της στο ράλι, ο Tim Murtaugh, διευθυντής επικοινωνιών του Τραμπ, έγραψε στο Twitter: «Τίποτα δεν εκθέτει περισσότερο την περιφρόνηση του Μπάιντεν για τους ξεχασμένους εργαζόμενους άνδρες και τις γυναίκες της PA, από την εκστρατεία με την αντι-fracking ακτιβίστρια, Lady Gaga». Σε απάντηση, η Gaga έγραψε στο Twitter, ΓΕΙΑ ΣΟΥ TIM ΓΕΙΑ ΣΟΥ @realDonaldTrump ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ. #BidenHarris»

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Μπάιντεν και η Lady Gaga συνεργάστηκαν για ένα PSA σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση εκ μέρους του Itsonus.org, με την Gaga να στέλνει ένα μήνυμα βίντεο από την ίδια και τον Μπάιντεν, τον οποίο αποκάλεσε «φίλε μου». Ο Μπάιντεν κοινοποίησε το μήνυμα αυτό, λέγοντας: «Είναι τιμή μου να δουλεύω με μια γυναίκα με μεγάλο θάρρος, τη φίλη μου Lady Gaga. Με την ηγεσία της και τη βοήθειά σας, μπορούμε να αλλάξουμε τον πολιτισμό.»
Η ορκωμοσία του Μπάιντενκαι της Χάρις θα αντανακλά την αγκαλιά του Χόλιγουντ των Δημοκρατών εν γένει και ειδικότερα του Μπάιντεν. Ο μακροχρόνιος γερουσιαστής των Δημοκρατικών από το Ντελαγουέρ ανέπτυξε ισχυρές βιομηχανικές σχέσεις κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών του ως Αντιπροέδρου στη διοίκηση Ομπάμα.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017, ο απόφοιτος του “America’s Got Talent” Jackie Evancho παρουσίασε το “The Star Spangled Banner” στην ορκωμοσία του Τραμπ και του Πένς.
Πηγή: Variety