Η τεχνητή νοημοσύνη έφτιαξε την Coca Cola του 31ου αιώνα (video)

10 mins read

Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές, πόλεμοι και ασθένειες μας κάνουν αμφιβάλλουμε για το αύριο καθημερινά. Το μόνο που φαίνεται πως αποτελεί βεβαιότητα για το μέλλον είναι η εδραίωση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα γεύση της Coca-Cola επιβεβαιώνει πως η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει, είτε μας αρέσει είτε όχι. Το Y3000 είναι το πρώτο αναψυκτικό που δημιουργήθηκε με τη συνδυασμένη ικανότητα ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει μια «ανεβαστική γεύση του αύριο».

Η Coca-Cola Y3000 Zero Sugar είναι ένα προϊόν σχεδιαστών και τεχνητής νοημοσύνης, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία μιας γεύσης που θα μας ταξιδέψει στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα, στον 31ο αιώνα! 

Το εξωπραγματικό αναψυκτικό κυκλοφορεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις Η.Π.Α, τον Καναδά, την Κίνα και πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Η νέα συνταγή δε θα μπορούσε παρά να συνδυάζεται με το ανάλογο φουτουριστικό design. Όπως όλα τα προϊόντα της σειράς Creations, η Y3000 έχει σχεδιαστεί για να έχει κυρίως τη γνωστή σε όλους γεύση της Coca Cola, με μία νότα από κάτι άλλο. Για να ενταχθεί αυτή η επιπλέον νότα, χρησιμοποιήθηκε η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να βρεθούν γεύσεις που οι άνθρωποι συνδέουν με το μέλλον και να τις αναμείξει με την κλασική γεύση Coca-Cola. 

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε επίσης για τα σχέδια και τα χρώματα της συσκευασίας, γι’ αυτό άλλωστε και το αλουμινένιο κουτάκι γράφει «Co-Created with AI». 

Αν, μάλιστα, κάποιος σκανάρει τον κωδικό QR της συσκευασίας, θα οδηγηθεί σε έναν ιστότοπο όπου μπορεί να ανεβάζει φωτογραφίες, τις οποίες μια σειρά από φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης μετατρέπουν σε εικόνες από το μέλλον.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coca-Cola Australia (@cocacolaau)

Facebook Comments

Τελευταία Νέα