ΑρχικήΚόσμοςΗ Βρετανία εκπέμπει SOS - Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς

Η Βρετανία εκπέμπει SOS – Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς

Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αγγλίας έχει τεθεί σε συναγερμό για την ιλαρά μετά την αύξηση των παιδιών που κόλλησαν «εξαιρετικά μολυσματική» ασθένεια.

Αρκετοί νέοι έχουν διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο παίδων της πόλης Σέφιλντ αφού κόλλησαν το μικρόβιο, ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα, νοσοκομεία της χώρας, όπως μετέδωσε η «Mirror».

Συναγερμός σε πόλεις της Αγγλίας για έξαρση της ιλαράς

Οι γιατροί προειδοποιούν τώρα τους γονείς για τη σοβαρότητα της νόσου και τα συμπτώματά της.

Η Yvonne Millard, επικεφαλής νοσηλεύτρια στο Sheffield Children’s NHS Foundation Trust, δήλωσε ότι τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα αρχίζουν να βλέπουν αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων ιλαράς, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun».

Περισσότεροι από 550.000 άνθρωποι ζουν στο Σέφιλντ, γεγονός που την καθιστά μία από τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε πληθυσμό.

Τον Σεπτέμβριο, οι γονείς παροτρύνθηκαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της ιλαράς και άλλων ασθενειών.

Τα πρώτα συμπτώματα της ιλαράς είναι:

  • υψηλός πυρετός
  • κόκκινα μάτια και δάκρυα
  • βήχας
  • πόνος και γενική αδιαθεσία
  • ένα κόκκινο/καφέ εξάνθημα

Η Noreen West, αναπληρώτρια ιατρική διευθύντρια στο νοσοκομείο παίδων της αγγλικής πόλης, δήλωσε: «Η ιλαρά είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να είναι σοβαρή για ορισμένους ανθρώπους, ωστόσο αν το παιδί σας έχει κάνει και τα δύο εμβόλια MMR η πιθανότητα να κολλήσει είναι πολύ μικρή. Μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και εύκολα, γι’ αυτό, αν νομίζετε ότι κάποιος στην οικογένειά σας έχει τα συμπτώματα της ιλαράς, παρακαλείστε να μείνετε στο σπίτι σας και να τηλεφωνήσετε στον παθολόγο σας ή στο NHS 111 για συμβουλές».

Το Κάρντιφ και το Λέστερ έχουν επίσης πληγεί από την έξαρση της ιογενούς λοίμωξης, καθώς έχει καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.