ΑρχικήΚόσμοςΗνωμένο Βασίλειο: Κι όμως ο υγρός καιρός μπορεί να αυξήσει την τιμή...

Ηνωμένο Βασίλειο: Κι όμως ο υγρός καιρός μπορεί να αυξήσει την τιμή στη μπύρα, το ψωμί και τα μπισκότα

Μία από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης στην Αγγλία, είναι οι πιο υγροί χειμώνες των τελευταίων ετών, εξέλιξη που μπορεί να αυξήσει την τιμή στη μπύρα, τα μπισκότα και το ψωμί.

Σύμφωνα με το Sky News, εξαιτίας του φετινού ασυνήθιστα υγρού φθινοπώρου, το κόστος του ψωμιού, των μπισκότων και της μπύρας θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς η παραγωγή σιταριού, βρώμης, κριθαριού και ελαιοκράμβης θα μπορούσε να μειωθεί κατά τέσσερα εκατομμύρια τόνους (17,5%) σε σύγκριση με το 2023.

Ο υγρός καιρός είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα φύτευσης, ενώ οι πλημμύρες και οι καταιγίδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα προκάλεσαν στους αγρότες περισσότερες απώλειες.

Η Μονάδα Πληροφοριών για την Ενέργεια και το Κλίμα dιαπίστωσε έναν «πραγματικό κίνδυνο» η μπύρα, τα μπισκότα και το ψωμί να γίνουν πιο ακριβά εάν η κακή συγκομιδή αυξήσει το κόστος για τους παραγωγούς. Οι τιμές της μπύρας θα μπορούσαν να επηρεαστούν επειδή ο υγρός καιρός εξακολουθεί να διαταράσσει τη φύτευση εαρινών καλλιεργειών όπως το κριθάρι, ανέφερε η ECIU.

Σύμφωνα με Sky News, η παραγωγή σιταριού θα μπορούσε να πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, με εκτιμώμενη πτώση 26,5% σε σύγκριση με πέρυσι.

Πηγή Sky News