Ιστορική κοινή δήλωση Τραμπ, Πούτιν και Μακρόν: Να σταματήσουν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

7 mins read

Με κοινή τους δήλωση, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζητούν τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Oι τρεις ηγέτες κάνουν έκκληση στις αντιμαχόμενες πλευρές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να επιστρέψουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Καλούμε τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να δεσμευτούν άμεσα και ευθέως χωρίς προϋποθέσεις να αρχίσουν τις συνομιλίες επί της ουσίας της διευθέτησης με την συνδρομή των συμπροέδρων της ομάδας του Μίνσκ του ΟΑΣΕ», αναφέρεται στην κοινή δήλωση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Καλούμε για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων», τονίζουν οι πρόεδροι της Ρωσίας των ΗΠΑ και της Γαλλίας στην κοινή τους δήλωση.

Σημειώνεται ότι η ομάδα του Μίνσκ είχε συγκροτηθεί το 1992 με σκοπό την διαμεσολάβηση για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στον θύλακο του Ναγκόρνο Καραμπάχ που βρίσκεται στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου.

Facebook Comments