ΑρχικήΚόσμος«Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν...

«Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» λέει η Καϊλή

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, στο οποίο, μεταξύ άλλων,  εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Την ίδια ώρα, για τουλάχιστον ακόμα έναν μήνα θα παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση από το προδικαστικό συμβούλιο να απορρίψει το αίτημά της να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι». Η ακρόασή της είχε, μάλιστα, διάρκεια περίπου μιάμισης ώρας.

«Ματαιοπονούν», σχολιάζει η ευρωβουλευτής μετά τη χθεσινή απόφαση να παραμείνει στη φυλακή.

«Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει», είπε η κ. Καϊλή, μιλώντας στο OPEΣημειώνεται πως η πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, όπως έχει το δικαίωμα να κάνει εντός 24 ωρών, με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο να εξηγεί το σκεπτικό.Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε: «Ο εισαγγελέας άφησε μια χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευσή του, διότι αναφερόμενος στον λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του».

Βασανιστήρια καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η καταγγελία των συνηγόρων της για τις συνθήκες κράτησής της στις βελγικές φυλακές. Μάλιστα, κάνουν λόγο για βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες που δεν συνάδουν με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της», ισχυρίζονται.

«Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά τον μήνα, είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί. Όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στις κάμερες.

Η απόφαση του δικαστηρίου

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες. Με απόφασή του σήμερα το πρωί το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου εντός 15 ημερών», ανέφερε το δελτίο Τύπου της βελγικής δικαιοσύνης.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση».

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση. Ο εισαγγελέας άφησε μια χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευσή του, διότι αναφερόμενος στον λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας.

 


Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του», εξήγησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επιπλέον, στο OPEN μίλησε και ο δικηγόρος του Πιέρ Αντόνιο Πάντσεριπου θεωρείται «εγκέφαλος» του σκανδάλου διαφθοράς, λίγες ημέρες αφότου ο πελάτης του αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές κι ενώ παρατάθηκε η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

«Ο πελάτης μου λέει ότι όσα ισχυρίζεται τα έχει πει στη Δικαιοσύνη και καλύπτονται από τη μυστικότητα που διέπει την ανάκριση. Δεν είναι προς το συμφέρον του να μιλήσει για τους άλλους, δεν μας εκφράζουν όσα γράφονται στο κάτω μέρος του φακέλου», απάντησε αρχικά σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της Εύας Καϊλή στην υπόθεση Qatargate και συμπλήρωσε: «Υπέγραψε μια συμφωνία με τις Αρχές, με την οποία αποδέχεται ότι ήταν ο επικεφαλής στο σκάνδαλο διαφθοράς, ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση».

Ο ίδιος επισήμανε πως ο πελάτης του «θα αρχίσει να τοποθετείται πιο συγκεκριμένα για το Qatargate από την επόμενη εβδομάδα».