ΑρχικήΕπικαιρότητα«Θέλω στο κελί την κόρη μου», η σπαρακτική κραυγή της Καϊλή

«Θέλω στο κελί την κόρη μου», η σπαρακτική κραυγή της Καϊλή

Η Εύα Καϊλή κατέθεσε σήμερα για περίπου 10 λεπτά κατά τη διαδικασία ενώπιων των Βελγικών Αρχών και δήλωσε αθώα ενώ ήταν κατηγορηματική στο ότι αυτό που θέλει σε κάθε περίπτωση είναι να βρίσκεται μαζί με το παιδί της, είτε αυτό είναι μέσα στις φυλακές είτε εκτός. Αυτή η κραυγή αγωνίας για τη μικρή της κόρη δεν έχει εισακουστεί έως αυτή την ώρα.

Η μεταγωγή της έγινε με ειδικό όχημα από τις φυλακές στο δικαστικό μέγαρο, ενώ μπήκε στο κτίριο από άλλη είσοδο και όχι την κεντρική, καθώς οι Βέλγοι δεν επιτρέπουν να υπάρχει εικόνα του κατηγορούμενου.

Το συμβούλιο δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης του σκανδάλου διαφθοράς Quatargate, αλλά εξετάζει εν προκειμένω εάν συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή: εάν η κατηγορούμενη είναι ύποπτη φυγής, εάν δύναται να αλλοιώσει στοιχεία ή να επηρεάσει μάρτυρες.

 

 

Ειδικότερα, κατήγγειλαν βασανιστήρια, λέγοντας πως από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου η κα Καϊλή ήταν σε απομόνωση, στο κρύο, χωρίς να της επιτρέπεται να φοράει το παλτό της, χωρίς να της επιτρέπεται να επισκέπτεται την τουαλέτα.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η κ. Καϊλή κατηγορείται αλλά «υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας». Εξάλλου, ο Έλληνες ποινικολόγος δήλωσε πως η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι.

Ο κ. Ριζόπουλος, από την πλευρά του, είπε στο συμβούλιο πως όλοι οι άλλοι ευρωβουλευτές απολαμβάνουν προνομίων και πως η βελγική δικαιοσύνη είναι πολύ αυστηρή με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.