ΑρχικήΚόσμος«Καλό κουράγιο» είπε γυναίκα στον Μακρόν μετά τη νίκη της Λεπέν και...

«Καλό κουράγιο» είπε γυναίκα στον Μακρόν μετά τη νίκη της Λεπέν και την προκήρυξη εκλογών

Η ιστορική νίκη της ακροδεξιάς στη Γαλλία στις ευρωεκλογές,οδήγησε τον Εμανουέλ Μακρόν σε διακήρυξη πρόωρων εκλογών, κάτι που έχει αναστατώσει την Ευρώπη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν την επομένη των ευρωεκλογών και της απόφασής του για διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και πρόωρες εκλογές, απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του Ναζισμού στην Τυλ, στον νομό Κορέζ, στην κεντρική Γαλλία, σε έναν νέο κύκλο εκδηλώσεων που διεξάγονται στη χώρα για την 80η επέτειο από την Απελευθέρωση.

Εκεί, ο Γάλλος πρόεδρος είχε την ευκαιρία για μία πρώτη επαφή με τους πολίτες αμέσως μετά τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις στη χώρα που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, παίρνοντας μία «γεύση» από τον παλμό της κοινωνίας.

Την ώρα που στο Παρίσι τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζουν ήδη τις προεκλογικές τους εκστρατείες για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου αντίστοιχα, ο Γάλλος πρόεδρος γινόταν δεκτός από τον Σοσιαλιστή προκάτοχό του στον προεδρικό θώκο Φρανσουά Ολάντ, επί μακρόν δήμαρχο της Τυλ και βουλευτή της Κορέζ. Αλλά και από την Κλωντ Σιράκ, την κόρη του επίσης πρώην προέδρου, του εκλιπόντος Ζακ Σιράκ, ο οποίος είχε ως προπύργιό του την Κορέζ.

«Σας εύχομαι καλό κουράγιο», του είπε μια γυναίκα. «Δεν δικαιούμαστε να μην έχουμε», της απάντησε ο Μακρόν.

«Ευχαριστούμε γι’ αυτά που είπατε χθες. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε αυτό που συνέβη», του είπε παράλληλα ένας άνδρας, με τον πρόεδρο να του απαντά ότι δεν θέλει να αφήσει περιθώρια για καμία «αμφιβολία».

«Έχω εμπιστοσύνη στον λαό», πρόσθεσε ο ίδιος.