ΑρχικήΚόσμοςΚομισιόν: Υπό έρευνα η Meta για θέματα ασφάλειας των παιδιών και ψυχικής...

Κομισιόν: Υπό έρευνα η Meta για θέματα ασφάλειας των παιδιών και ψυχικής υγείας

Έρευνα για τη Meta ξεκίνησε η Κομισιόν, λόγω ανησυχιών εθισμού και βλάβης της ψυχικής υγείας των χρηστών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Meta ενδέχεται να έχει παραβιάσει τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), έναν νόμο-ορόσημο που ψηφίστηκε από το μπλοκ το περασμένο καλοκαίρι και καθιστά τις ψηφιακές εταιρείες, μεγάλες και μικρές, υπεύθυνες για παραπληροφόρηση, απάτες αγορών και παιδική κακοποίηση.

«Σήμερα ανοίγουμε επίσημη διαδικασία κατά της Meta», ανέφερε σε δήλωσή του ο Επίτροπος της ΕΕ για την εσωτερική αγορά, Τιερί Μπρετόν. «Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι έχει κάνει αρκετά για να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της DSA για να μετριάσει τους κινδύνους αρνητικών επιπτώσεων στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων Ευρωπαίων στις πλατφόρμες της Facebook και Instagram».

Υπό έρευνα οι πιθανές εθιστικές επιδράσεις

Η έρευνα της Επιτροπής θα διερευνήσει τις πιθανές εθιστικές επιδράσεις των πλατφορμών, αλλά και το αρνητικό περιεχόμενο.

Επίσης, θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα των εργαλείων επαλήθευσης της ηλικίας της Meta και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανηλίκων.

Ο Μπρετόν διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Τον περασμένο μήνα, η Κομισιόν κίνησε επίσημη διαδικασία κατά της Meta, στο πλαίσιο της DSA για το χειρισμό του πολιτικού περιεχομένου, εν μέσω ανησυχιών ότι δεν έκανε αρκετά για να αντιμετωπίσει τη ρωσική παραπληροφόρηση πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.