Με ευθανασία «έφυγαν» από τη ζωή χέρι- χέρι ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας & η σύζυγός του

7 mins read

Τη μέθοδο της ευθανασίας ώστε να φύγουν «χέρι-χέρι» από τη ζωή διάλεξαν ο πρώην πρωθυπουργός Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του Εζενί.

Την είδηση για τον θάνατό τους ανακοίνωσε το κέντρο μελετών The Rights Forum που είχε ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ντρις φαν Αχτ .

Τη Δευτέρα, ο 93χρονος Ντρις φαν Αχτ και η συνομήλικη σύζυγός του, Εζενί φαν Αχτ-Κρέκελμπεργκ έφυγαν από τη ζωή στην πόλη Ναϊμέχεν και κηδεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με την ενημέρωση. Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Πέθανε χέρι-χέρι με την πολυαγαπημένη σύζυγό του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του The Rights Forum. Έπειτα από επτά δεκαετίες στο πλευρό του, η Εζενί ήταν πάντα για τον Ντρις φαν Αχτ «το κορίτσι του», επισημαίνεται.

Η

Μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Έκκλησης (CDA), ο Ντρις φαν Αχτ διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1977 έως το 1982. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και είχε επικρίνει την ολλανδική κυβέρνηση για μεροληπτική στάση στο Μεσανατολικό.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα