ΑρχικήΚόσμοςΜπάιντεν: «Ο Τραμπ αν χάσει στις εκλογές θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα»

Μπάιντεν: «Ο Τραμπ αν χάσει στις εκλογές θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα»

Ο πρόεδρος τον ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υποστήριξε πως αν ο Ντόναλντ Τραμπ χάσει στις επερχόμενες εκλογές θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

«Πιστεύω ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Εάν κερδίσω εγώ – όταν θα κερδίσω εγώ, πιστεύω ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, τον Ιανουάριο, σε δημοσιογράφο του περιοδικού New Yorker και βγήκε σήμερα Δευτέρα (04/03/2024) στη δημοσιότητα.

«Είμαι ο μόνος που τον έχει κερδίσει ποτέ. Και θα τον ξανακερδίσω», πρόσθεσε ο Μπάιντεν και ξεκαθάρισε πως είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το κόμμα του απέναντι στον Τραμπ.

«Εάν πιστεύατε ότι είστε ο καλύτερος για να κερδίσετε κάποιον που, σε περίπτωση που νικούσε, θα άλλαζε την ίδια τη φύση της Αμερικής, τι θα κάνατε;» διερωτήθηκε.

Ο Μπάιντεν όμως παραμένει αντιδημοφιλής, η ηλικία του ανησυχεί τους ψηφοφόρους και πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Τραμπ, στην πρόθεση ψήφου. Εκείνος πάντως στοιχηματίζει ότι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας του, αυτό της προάσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης, θα επικρατήσει.

«Πώς μπορούμε, σε μια δημοκρατία, να εκλέξουμε πρόεδρο κάποιον που λέει ότι η βία είναι αποδεκτή;» είπε.

Ο πρόεδρος επέκρινε επίσης τη στάση του Τύπου που, όπως υποστηρίζει, δεν προβάλλει την απολυταρχική απειλή την οποία αντιπροσωπεύει ο Τραμπ. «Είναι σαν όλοι σας να έχετε γίνει αδιάφοροι», πρόσθεσε.