Ο Μενέντεζ απαντά για όλα- Τι είπε για τις κατηγορίες για δωροδοκία- «Νόμιμα όλα τα εισοδήματά μου»

12 mins read

Ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, δίνει την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του και εναντίον της συζύγου του για δωροδοκία.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Μενέντεζ τόνισε την απόφασή του να μην παραιτηθεί, παρά τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, που όπως αναγνώρισε, έχει μα αντιμετωπίσει μπροστά του. Είπε ότι είναι βέβαιος ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία, θα αθωωθεί και θα παραμείνει γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ και τόνισε τέσσερα σημεία.

Ζήτησε να αντιμετωπιστεί ως αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, καθώς όπως είπε και εισαγγελείς κάνουν λάθη, όπως έχουν ξανακάνει στη δική του περίπτωση στο παρελθόν. Ανέφερε μάλιστα, ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από όλα αυτά.

Αναφέρθηκε και στην Αίγυπτο, όπου εκεί αναφέρεται εκτενώς και  το κατηγορητήριο. Είπε ότι όλα τα χρόνια που υπηρετεί έχει ταχθεί συστηματικά υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει τηρήσει σκληρή στάση σε όλες τις παραβιάσεις της κυβέρνησης Σίσι.

Σε σχέση με τα χρήματα, τόνισε πως πάντα κρατά χρήματα στο σπίτι λόγω της ιστορίας της οικογένειάς του. «Ακούγεται παλιομοδίτικο, αλλά αυτά τα χρήματα προέρχονται από τους μισθούς μου, είναι νόμιμα και είναι δηλωμένα στην εφορία», ανέφερε.

Και τέταρτον, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έχει κάνει για τους πολίτες στο Νιου Τζέρσεϊ , και σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Επανέλαβε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί απέναντι σε δικτάτορες όπως του Ιράν, της Τουρκίας και της Κούβας.

 

 

Η συνέντευξη:

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και δεσμεύτηκε να παραμείνει στο Κογκρέσο αφού οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του για δωροδοκία από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ


Πηγή ΕΡΤ, CSPAN, Reuters

Facebook Comments

Τελευταία Νέα