ΑρχικήΚόσμοςΟ Τραμπ πιέζει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν -«Κάντε τη...

Ο Τραμπ πιέζει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν -«Κάντε τη συνάντηση τώρα!»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πιέζει τον ηγέτη της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη για διαπραγματεύσεις σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Ουκρανία πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση αυτή χωρίς καθυστέρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα τερματίσει το αιματοκύλισμα.

«Ο πρόεδρος Πούτιν δεν θέλει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Ουκρανία, αλλά αντ’ αυτού επιθυμεί να συναντηθεί την Πέμπτη, στην Τουρκία, για να διαπραγματευτεί το πιθανό τέλος αυτού του αιματοκυλίσματος. Η Ουκρανία πρέπει να το αποδεχτεί αυτό άμεσα. Τουλάχιστον έτσι θα μπορέσουν να αποφασίσουν αν είναι δυνατή μια συμφωνία, και αν όχι, τότε οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι ΗΠΑ θα γνωρίζουν πού βρίσκονται τα πράγματα και θα προχωρήσουν ανάλογα!» έγραψε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι αρχίζει να αμφιβάλλει κατά πόσο η Ουκρανία θα προχωρήσει σε μια συμφωνία με τον Πούτιν, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι απασχολημένος με τον εορτασμό της νίκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – μια νίκη που, όπως τόνισε, «δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Με την παρότρυνση «πραγματοποιήστε τη συνάντηση τώρα!!!» ο Τραμπ κλείνει την ανάρτησή του, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση έναρξη συνομιλιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τερματισμό της αιματηρής σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ζελενσκι: «Περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός»

Στην Τουρκία για τις διαπραγματεύσεις που έχει ζητήσει η Ρωσία θα είναι την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του την Κυριακή γράφει ότι «περιμένουμε πλήρη και διαρκή κατάπαυση του πυρός από αύριο [ενν. Δευτέρα], για μια αναγκαία βάση για τη διπλωματία».

Προσθέτει ότι «δεν έχει νόημα να συνεχίζεται το αιματοκύλισμα».

Αναφέρει ακόμη ότι «θα περιμένω προσωπικά τον Πούτιν στην Τουρκία την Πέμπτη. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην βρουν οι Ρώσοι νέους λόγους αναβολής και υπεκφυγές».