ΑρχικήΚόσμοςΠαιδικά καμώματα Τραμπ-Πελόζι: Εκείνος δεν έκανε χειραψία, εκείνη έσκισε την ομιλία

Παιδικά καμώματα Τραμπ-Πελόζι: Εκείνος δεν έκανε χειραψία, εκείνη έσκισε την ομιλία

Την ώρα που ανέβαινε ο Τραμπ για να μιλήσει, οι Ρεπουμπλικάνοι τον αποθέωναν από κάτω, με την Πελόζι να τον χειροκροτά τυπικά. Ο Τραμπ όμως δεν ήταν καν τυπικός.

Όχι μόνο δεν της έδωσε το χέρι του για να την χαιρετήσει, αλλά γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του και απλώς της παρέδωσε το αντίτυπο της ομιλίας του. Τότε ύψωσε τη γροθιά του προς την μεριά των Ρεπουμπλικανών, στέλνοντας μήνυμα ενότητας στο κόμμα, πριν παραδώσει τους φακέλους στην Νάνσι Πελόζι και τον Μάικ Πενς.

Ωστόσο, ο κ. Τραμπ πήρε την απάντησή του ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι, άνοιξε τον φάκελο που της έδωσε με την ομιλία του για το State of Union και επιδεικτικά ξεκίνησε να σκίζει ένα-ένα τα έγγραφα που της παρέδωσε. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, χαμογελούσε αμήχανα βλέποντας όσα διαδραματίζονταν.

Όπως είπε εκ των υστέρων η Πελόζι, ήταν «το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές».

Ο Λευκός Οίκος μέσω Twitter κατηγόρησε την Πελόζι ότι «έσκισε» συμβολικά έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρέφος που επέζησε μετά την πρόωρη γέννησή του έπειτα από 21 εβδομάδες, ή ακόμη την οικογένεια της Κέιλα Μάλερ, που θρηνεί τον θάνατό της στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν προσκεκλημένη στην ομιλία.