ΑρχικήΚόσμοςΠέθανε ο Ο. Τζ. Σίμπσον

Πέθανε ο Ο. Τζ. Σίμπσον

Σε ηλικία 76 χρονών έφυγε ο απο τη ζωή ο διάσημος παίκτης του NFL Ο. Τζ. Σίμπσον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο Ο. Τζ. Σίμπσον την Τετάρτη 10 Απριλίου «υπέκυψε στη μάχη με τον καρκίνο». «Στις 10 Απριλίου, ο πατέρας μας, Όρενταλ Τζέιμς Σίμπσον, υπέκυψε στη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν περιτριγυρισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε τις επιθυμίες τους για ιδιωτικότητα και χάρη», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό στο Twitter σήμερα.

Ο Ο. Τζ. Σίμπσον υπήρξε διάσημος παίκτης του NFL και δημοφιλής φιγούρα των ΗΠΑ, μέχρι που η δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρον Γκόλντμαν κατέστρεψε την καριέρα του. Συγκεκριμένα η δίκη στην οποία απαλλάχτηκε, υπήρξε μία από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Ο. Τζ. Σίμπσον: Η διάσημη καταδίωξη και η δίκη του αιώνα

Η Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και ο φίλος της Ρόναλντ Γκόλντμαν βρέθηκαν δολοφονημένοι στις 12 Ιουνίου του 1994. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και λίγες ημέρες μετά ο Ο. Τζ. Σίμπσον μετά από πολλαπλές ανακρίσεις αστυνομικών, κατηγορήθηκε επισήμως για τις δολοφονίες τους μετά το αιματοβαμμένο γάντι που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο ίδιος δεν παραδόθηκε στις Αρχές και ξεκίνησε η καταδίωξη του. Μάλιστα τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν την κάλυψη των τελικών του NBA του 1994 για να μεταδώσουν ζωντανά την καταδίωξη του με το «διάσημο» λευκό Ford Bronco του 1993, την οποία παρακολούθησαν περίπου 95 εκατομμύρια άνθρωποι. Η καταδίωξη και η σύλληψη του ήταν από τα γεγονότα με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα στην αμερικανική ιστορία.

Η πολύκροτη δίκη του διήρκεσε έντεκα μήνες, από τις 9 Νοεμβρίου 1994 μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 1995. Αν και οι εισαγγελείς υπεστήριξαν ότι ο Ο. Τζ. Σίμπσον ενοχοποιήθηκε από ένα σημαντικό αριθμό ιατροδικαστικών αποδεικτικών στοιχείων, αθωώθηκε τελικά και για τις δύο δολοφονίες. Η δίκη του έμεινε στην ιστορία ως «η δίκη του αιώνα» λόγω της διεθνούς δημοσιότητάς της, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως η «πιο δημοσιοποιημένη» ποινική δίκη στην ανθρώπινη ιστορία.