Προς ολοκλήρωση η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη μετά από 140 χρόνια!

9 mins read

Η αρχή του τέλους της κατασκευής της εμβληματικής Σαγράδα Φαμίλια έφτασε με την τοποθέτηση των τελικών γλυπτών στους πύργους των Ευαγγελιστών Ματθαίου και Ιωάννη. 

Οι τέσσερεις πύργοι των Ευαγγελιστών (135 μέτρα) και ο πύργος της Παναγίας (138 μέτρα) είναι πλέον έτοιμοι, ενώ αναμένεται η κατασκευή του πύργου του Ιησού που είναι και ο τελευταίος.

Ο έκτος πύργος που θα σηματοδοτήσει και την ολοκλήρωση της κατασκευής της διάσημης εκκλησίας θα είναι έτοιμος το 2026, ακριβώς εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του εμπνευστή της Σαγράδα Φαμίλια, Αντόνι Γκαουντί.

Από το 1882 μέχρι σήμερα

Η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια ξεκίνησε το 1882. Όταν ανέλαβε το έργο ο Γκαουντί το 1883, τη μεταμόρφωσε με το αρχιτεκτονικό και μηχανικό στυλ του συνδυάζοντας τον γοτθικό ρυθμό με τον μοντερνισμό.

rarehistoricalphotos.com

Ο Γκαουντί αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο έργο. Όταν πέθανε, το 1926, λιγότερο από το ένα τέταρτο του έργου είχε ολοκληρωθεί. 

 Η κατασκευή της εμβληματικής εκκλησίας διακόπηκε από τον Ισπανικό Εμφύλιο και τα περισσότερα από τα σχέδια και τα μοντέλα του Γκαουντί, του οποίου ο τάφος βρίσκεται κάτω από τον καθεδρικό ναό, καταστράφηκαν.

Το 1984, το κτίριο χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο XVI για θρησκευτική λατρεία το 2010. 

Η ολοκλήρωση της κατασκευής της Σαγράδα Φαμίλια το 2026 θα την φέρει κυριολεκτικά στην κορυφή, αφού θα γίνει η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, ξεπερνώντας το Μίνστερ της Ουλμ (Γερμανία).  

Facebook Comments

Τελευταία Νέα