Η γαλανόλευκη σημαία στο εξώφυλλο του περιοδικού Monocle: «Η χώρα που πέταξε ψηλά»

6 mins read

Την Ελλάδα επιλέγει το περιοδικό Monocle στις χώρες που «πέταξαν ψηλά» το 2020 παρά τις σοβαρές συνέπειες από την πανδημία κορωνοϊού.

Στην ετήσια έρευνα της Soft Power, η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα, με τα κράτη που έχουν καλύτερη θέση πλέον στην «pole position» ενόψει του 2021.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα, η ελληνική σημαία «κυματίζει» στο εξώφυλλο του ελβετικού περιοδικού Monocle. Τίτλος του κεντρικού άρθρου είναι «Σούπερ Σταρ της Soft Power» και συνοδεύεται από τις φράσεις: «Ποιο έθνος είναι στην πρώτη γραμμή;», «Ποια κράτη χάνουν δυνάμεις;» και «Ποιες χώρες είναι αγχωμένες;».

«Αποκαλύπτουμε τις χώρες που είναι πρεσβευτές του πολιτισμού, τις διπλωματικές αποστολές, ικανές να επικοινωνούν μηνύματα και έχουν γευστικό φαγητό, τα οποία τους επιτρέπουν να πετάξουν ψηλά καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα χρονιά» επισημαίνεται στο κείμενο, το οποίο κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα.

Ο Τάιλερ Μπρουλέ, πρώην αρθρογράφος των Financial Times, είναι ο ιδρυτής του περιοδικού Monocle. Δείτε το εξώφυλλο του περιοδικού Monocle για την Ελλάδα:

Facebook Comments