ΑρχικήΚόσμος«Σαν καρκίνος εξαπλώνεται η ασέβεια στον Μωάμεθ-Σιχαμένο σκίτσο» - Εκτός ελέγχου ο...

«Σαν καρκίνος εξαπλώνεται η ασέβεια στον Μωάμεθ-Σιχαμένο σκίτσο» – Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν

«Ανήθικο περιοδικό που δεν στοχεύει τον ίδιο, αλλά τον προφήτη Μωάμεθ» χαρακτήρισε την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo που τον απεικονίζει με εσώρουχα να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας.

«Άκουσα ότι το ανήθικο γαλλικό περιοδικό με στοχεύει. Δεν είδα το σκίτσο, δεν θα το κοιτάξω καν. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον άτιμο που στοχεύει τον προφήτη μου. Είναι τιμή μας να απαντήσουμε στις επιθέσεις εναντίον του προφήτη μας», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας πριν από λίγο στην ΚΟ του κόμματός του.

Νωρίτερα η γενική εισαγγελία της Άγκυρας διέταξε ερεύνα εναντίον των υπεύθυνων του Γαλλικού περιοδικού.

Ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Εμανουέλ Μακρόν. «Η Ευρώπη γενικότερα δεν αξίζει τις κακές, προκλητικές, γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και εκείνων με την ίδια νοοτροπία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες»

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία η εχθρότητα προς το Ισλάμ, τους μουσουλμάνους, η ασέβεια προς τον προφήτη, εξαπλώνονται σαν καρκίνος, ιδίως μεταξύ των ηγετών στην Ευρώπη»

«Είναι ζήτημα τιμής για μας να στεκόμαστε με ειλικρίνεια ενάντια στις επιθέσεις κατά του Προφήτη μας [Μωάμεθ]» είπε.