ΑρχικήΚόσμοςSky News: Μυστηριώδης αναπνευστικός ιός «χτυπάει» τα σκυλιά στις ΗΠΑ-Τι να προσέχουν...

Sky News: Μυστηριώδης αναπνευστικός ιός «χτυπάει» τα σκυλιά στις ΗΠΑ-Τι να προσέχουν οι ιδιοκτήτες

Σε προβληματισμό βρίσκεται η Αμερικανική Ιατρική Κτηνιατρική Ένωση, εξαιτίας μίας ασθένειας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν θανατηφόρα, που να εμφανίζεται σε σκύλους.

Η αρχή της εμφάνισης της ασθένειας, σύμφωνα με το Sky News, έγινε στο Όρεγκον, στον βορειοδυτικό Ειρηνικό των ΗΠΑ. Οι κτηνίατροι δεν γνωρίζουν τι προκαλεί την ασθένεια και σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα του ζώου – τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν πνευμονία – δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία.

H μυστηριώδης ασθένεια εξαπλώνεται μεταξύ των σκύλων σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ κι αυτό μπερδεύει τους κτηνιάτρους που δεν μπορούν να καταλάβουν τι την προκαλεί.

Και θανατηφόρα κρούσματα

Κρούσματα της νόσου – τα οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα – άρχισαν να εμφανίζονται στο Όρεγκον, στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, τον Αύγουστο. Η πολιτεία με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, είναι το Όρεγκον που αριθμεί πάνω από 200. Άλλες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στις πολιτείες του Κολοράντο, το Ιλινόις και το Νιου Χάμσαϊρ.

Οι περιπτώσεις φαίνεται να μοιράζονται μια ιογενή αιτία, αλλά μέχρι στιγμής οι δοκιμές για κοινές αναπνευστικές ασθένειες έχουν καταλήξει σε κενό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, φτάρνισμα, ρινικές και οφθαλμικές εκκρίσεις και λήθαργο. Τα ζώα παρουσιάζουν βήχας που μπορεί να διαρκέσει οκτώ εβδομάδες ή περισσότερο, ο οποίος μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις τυπικές θεραπείες. Τα σκυλιά μπορεί επίσης να αναπτύξουν πνευμονία, η οποία και πάλι μπορεί να μην ανταποκριθεί στη θεραπεία.

Τρόποι πρόληψης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συστήνεται η απόσταση μεταξύ των ζώων και η χρήση προσωπικών ειδών, όπως τα μπολ φαγητού.

 

Πηγή: Sky News