Σοκαριστικές εικόνες – Μαζικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη (video)

14 mins read

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες στη Νέα Υόρκη. Απ’ αυτές που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι αλήθεια. Κι όμως. Δεν είναι σκηνή από ταινία καταστροφής. Είναι η ζοφερή πραγματικότητα που δημιουργεί στην πολιτεία ο φονικός κορωνοϊός.

Κάθε μέρα και ο απολογισμός πιο βαρύς. Κάθε 24ωρο και ο κοροωνοϊός θερίζει ακόμη περισσότερες ζωές. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως. Η Νέα Υόρκη η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη. Η πόλη που αναγκάζεται να ανοίξει ομαδικούς τάφους για να θάψει τους νεκρούς της.

Όταν πριν από μερικές μέρες ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έλεγε ότι ίσως στη Νέα Υόρκη αναγκαστούν να θάψουν τα θύματα από τον κορωνοϊό στα πάρκα, όλοι σοκαρίστηκαν αλλά κανείς δεν πίστεψε πως θα ερχόταν αυτή η μέρα.

Κι όμως, η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού έκανε κι αυτή τη μέρα πραγματικότητα. Μπορεί να μην είναι σε πάρκα στη Νέα Υόρκη, είναι όμως σε ένα νησί έξω από το Μπρονξ, το Hart Island όπου δημιουργούνται οι μαζικοί τάφοι.

 

 

Νησί – νεκροταφείο

Το Hart Island χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα για να θάβονται εκεί άνθρωποι που ήταν μόνοι στη ζωή, που δεν είχαν συγγενείς ή άνθρωποι των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούσαν να πληρώσουν για τις κηδείες τους.

Τώρα, σύμφωνα με το Reuters, τα πτώματα που μεταφέρονται εκεί για να ταφούν σε ομαδικούς τάφους είναι δεκάδες. Και αυτό γίνεται επί πέντε μέρες την εβδομάδα. Οι σοροί των νεκρών κρατούνται στο νεκροτομείο επί 14 μέρες πριν γίνει η ταφή στο Hart Island.

Οι σοκαριστικές εικόνες δείχνουν άλλωστε ακριβώς αυτό. Τη μια στιγμή μέσα στον ομαδικό τάφο υπάρχει ένα ξύλινο φέρετρο και την επόμενη στιγμή πολλά, το ένα δίπλα στο άλλο. Στην πάνω πλευρά του ξύλινου κουτιού, είναι χαραγμένο με μεγάλα γράμματα το όνομα του νεκρού.

Η Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκικς, θρηνεί (ως πολιτεία) περισσότερους από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, με 799 θανάτους. Στη Νέα Υόρκη ως πόλη, οι θάνατοι ξεπερνούν τους 4.700.

Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο (περισσότερα από 460.000) και είναι η δεύτερη χώρα σε θάνατους (16.478, εκ των οποίων οι 1.783 το τελευταίο 24ωρο) μετά την Ιταλία.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα