Στο στόχαστρο η Τουρκία από τη Γαλλία – Ζητά από το ΝΑΤΟ να δει τη συμπεριφορά της Τουρκίας

8 mins read

Αξιωματούχος του υπουργείου Αμύνης της Γαλλίας κατηγόρησε το τουρκικό ναυτικό για παρενόχληση γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής αποστολή και δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θάβει το κεφάλι του στην άμμο σχετικά με την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της.

Όπως γράφει το Reuters, οι Υπουργοί Αμύνης του ΝΑΤΟ θα έχουν τηλεδιάσκεψη μέσα στην εβδομάδα καθώς εντείνονται οι εντάσεις μεταξύ Παρισίων και Αγκυρας.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είπε ακόμη ότι είναι η ώρα για το ΝΑΤΟ να έχει μία έντιμη συζήτηση με τη Τουρκία, όχι μόνο σε αναφορά με τη Λιβύη αλλά και σε αναφορά με άλλα θέματα όπως την αγορά των S 400 και το μπλόκο στα σχέδια του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

«Έχουμε συναντήσει περίπλοκες στιγμές στη Συμμαχία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε στρουθοκάμηλοι και να προσποιούμεθα ότι δεν υπάρχει «τουρκικό πρόβλημα στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το λύσουμε», προσέθεσε.

Σημειωτέον ότι σήμερα πραγματοποιούν αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Λιβύη υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών, με φόντο μεταξύ άλλων την προσπάθεια της Άγκυρας να «εγκατασταθεί» στην περιοχή δημιουργώντας στρατιωτικές βάσεις.

Facebook Comments