Συντριβή Ερντογάν από όλους τους πιθανούς αντιπάλους του – Τι προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

12 mins read

Άσχημα είναι τα νέα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας χάνει τις εκλογές στον δεύτερο γύρο, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν είναι θετικά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Συγκεκριμένα, οι δημοσκόποι, ερεύνησαν τα ποσοστά σε περίπτωση «μονομαχίας» του Ερντογάν με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, της προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι δημοσκοπήσεις κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα:

Μανσούρ Γιαβάς 54% – Ταγίπ Ερντογάν 35,6%
Εκρέμ Ιμάμογλου 51,7% – Ταγίπ Ερντογάν 37,7%
Μεράλ Ακσενέρ 48% – Ταγίπ Ερντογάν 38,8%
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,1% – Ταγίπ Ερντογάν 39,8%
Μάλιστα, όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης, οι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν πρόωρα, επισημαίνοντας ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε αύξηση 30% στον βασικό μισθό, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση στο βασικό μισθό από τις αρχές του έτους.

Νέες φήμες για την υγεία Ερντογάν

Παράλληλα, νέες φήμες κυκλοφορούν για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού και της ομιλίας του στην Προύσα.

Σύμφωνα με βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος αιτία για την ακύρωση του ταξιδιού, ήταν ένα κρυολόγημα του Ερντογάν.

 

Ωστόσο, πολλοί αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η «ασθένεια» Ερντογάν να είναι πολιτική, καθώς οι τελευταίες εκτιμήσεις έδειξαν πως δεν θα συγκεντρώνονταν πολύς κόσμος στην ομιλία του στην Προύσα και επέλεξε να ακυρώσει την επίσκεψή του.

Μάλιστα, δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία, εντείνοντας τη φημολογία.

Facebook Comments