Αντιδράσεις ενδέχεται προκαλέσει η απόφαση του Άχμεντ αλ Σάρα να αρνηθεί χειραψία στην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.
Στην υψηλότερου επιπέδου επίσκεψη εκπροσώπων δυτικών χωρών από τότε που ο Άχμεντ αλ Σάρα αντικατέστησε τον ανατραπέντα Μπασάρ αλ Άσαντ τον Δεκέμβριο του 2024 στη Συρία, βρέθηκαν στη Δαμασκό οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας.
A-Shara has not shook hands with Germany Foreign Minister pic.twitter.com/TmuIF1gx1I https://t.co/1PVaOMWezc
— Guy Elster (@guyelster) January 3, 2025
Οι δύο διπλωμάτες επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής το διαβόητο συγκρότημα φυλακών «Σεντάγια» της Συρίας και σχεδίαζαν, επίσης, να συναντηθούν με εκπροσώπους της συριακής κοινωνίας των πολιτών, καθώς οι δυτικοί σύμμαχοι ανοίγουν προσεκτικά διαύλους με τους νέους κυβερνήτες της Συρίας μετά από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου.