Τα γαλλικά ΜΜΕ φταίνε τώρα στον Ερντογάν: «Ισλαμοφοβικά και ξενοφοβικά»

13 mins read

Αυτήν τη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη διάρκεια φόρουμ του κρατικού τηλεοπτικού φορέα TRT επέκρινε τα διεθνή ΜΜΕ -κυρίως όμως τα γαλλικά- για τη στάση που κρατούν απέναντι στην Τουρκία, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε «παρουσιάζουν αυτούς που καίνε δρόμους σαν ειρηνικούς διαδηλωτές» με αφορμή τα επεισόδια του 2013 στη χώρα του.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος στάθηκε στα επεισόδια, στη διάρκεια διαδηλώσεων του 2013, στην Τουρκία, κατηγορώντας τα διεθνή μέσα για τον τρόπο με τον οποίο είχαν καλύψει τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν τόνισε ότι αυτοί που «καίνε τους δρόμους» εμφανίζονται ως «ειρηνικοί διαδηλωτές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης».

Μάλιστα, είπε ότι τα μέλη των αυτονομιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, που είναι υπεύθυνα για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ζωών στη Συρία, βρέθηκαν σε εξώφυλλα των «λεγόμενων μεγάλων περιοδικών» της Δύσης.

«Αλλά όταν συμβαίνουν τα ίδια περιστατικά στις διάφορες χώρες της Ευρώπης, εκείνοι που προσπάθησαν να μας διδάξουν για την ελευθερία του Τύπου, επέλεξαν τον στρουθοκαμηλισμό», επεσήμανε.

«Αγνόησαν τα Κίτρινα Γιλέκα στο κέντρο του Παρισιού. Δεν ανέφεραν τίποτα σχετικά με τις αναλογικές παρεμβάσεις της γαλλικής αστυνομίας», πρόσθεσε.

Η ψηφιοποίηση δεν πρέπει να τροφοδοτεί την ανισότητα

Ο Ερντογάν προειδοποίησε επίσης για την ανεξέλεγκτη ψηφιοποίηση σε μέσα ενημέρωσης.

«Με την ψηφιοποίηση να επεκτείνει το πεδίο της ελευθερίας, δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε νέες ανισότητες, αδικίες, περιθωριοποίηση και, τελικά, στον φασισμό», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε για άλλη μια φορά τα γαλλικά μέσα, λέγοντας πως «είναι πολύ ενοχλητικό για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να φέρουν το έμβλημα της Ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας», αναφερόμενος στα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στο Charlie Hebdo.

«Εάν δεν σταματήσουν οι άσεμνες συμπεριφορές που εμφανίζονται με κάλυμμα της ελευθερίας του Τύπου, θα υποφέρουν τόσο η Ευρώπη όσο και όλη η ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

Facebook Comments