ΑρχικήΚόσμοςΤαϊβάν: Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις μέσα σε 8 ώρες- 6.3 Ρίχτερ...

Ταϊβάν: Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις μέσα σε 8 ώρες- 6.3 Ρίχτερ η μεγαλύτερη, πριν λίγη ώρα

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στην Ταϊβάν στις 02:32 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα, 21:32 της Δευτέρας στην Ελλάδα), σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της νήσου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην επαρχία Χουάλιεν (ανατολικά) και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5,5 χιλιόμετρα, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Έξι λεπτά νωρίτερα προηγήθηκε σεισμική δόνηση 6 βαθμών, με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα βορειότερα. Οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για σημαντικές καταστροφές.

Η σεισμική δραστηριότητα παρουσιάζει έξαρση στην Ταϊβάν μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε στις 3 Απριλίου τη νήσο. Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη μετεωρολογική υπηρεσία της νήσου.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην επαρχία Χουάλιεν, στο ανατολικό άκρο της νήσου. Η σεισμική δραστηριότητα παρουσιάζει έξαρση μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε την Ταϊβάν στις 3 Απριλίου και στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στη Χουάλιεν, ετοιμόρροπο είναι ένα ξενοδοχείο που είχε ήδη υποστεί σημαντικές ζημιές από τον σεισμό της 3ης Απριλίου και είχε εκκενωθεί.

Νωρίτερα, μια «ισχυρή» σεισμική δόνηση έπληξε την Ταϊβάν σήμερα, η οποία έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊπέι από το προσωπικό του Γαλλικού Πρακτορείου, με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν να κάνει λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών και επίκεντρο την κομητεία Χουάλιεν στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Την 3η Απριλίου, η περιοχή αυτή υπήρξε το επίκεντρο ενός σεισμού μεγέθους 7,4 βαθμών, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 1.100 στη νήσο.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σήμερα, σημειώθηκε γύρω στις 17.08 τοπική ώρα (12.08 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν.

Ακολούθησε μια σειρά μετασεισμών, με τον σφοδρότερο γύρω στις 22.15 τοπική ώρα (17.15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως επρόκειτο για έναν σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών, με εστιακό βάθος 8,6 χιλιομέτρων, την ώρα που το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (US Geological Survey- USGC) έκανε λόγο για έναν σεισμό 5,8 βαθμών.

«Είχαμε την εντύπωση πως ζούμε έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς ή έναν από τους σφοδρότερους μετασεισμούς μετά τον μεγάλο σεισμό στις αρχές του μήνα», δήλωσε ένας εργαζόμενος του Γαλλικού Πρακτορείου, την ώρα που ένας άλλος δημοσιογράφος είπε πως το κτίριο τραντάχτηκε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Χουάλιεν ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έστειλε ομάδες για να αξιολογήσουν ενδεχόμενες ζημιές.

Στις 22.30 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδας) δεν είχε καταγραφεί καμία ζημιά από τον σεισμό, διαβεβαίωσαν, προσθέτοντας πως «συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση».