ΑρχικήΚόσμοςΒασίλισσα Ελισάβετ: «Της άρεσε να ξεφεύγουν τα πράγματα, αποκτούσε νόημα η ζωή...

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Της άρεσε να ξεφεύγουν τα πράγματα, αποκτούσε νόημα η ζωή της»

Η πρώην βοηθός της Βασίλισσας Ελισάβετ μίλησε για την μονάρχη και τόνισε πως «λάτρευε» όταν τα πράγματα πήγαιναν στραβά.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ «λάτρευε» όταν τα πράγματα πήγαιναν στραβά επειδή «έδινε νόημα στη ζωή της», ισχυρίστηκε πρώην βοηθός της. Η Σαμάνθα Κοέν μίλησε με αγάπη για τη σχέση της με την αείμνηστη βασίλισσα σε συνέντευξή της στην αυστραλιανή εφημερίδα The Herald Sun.

Υπηρέτησε ως γραμματέας Τύπου της Βασίλισσας για 17 χρόνια και στη συνέχεια ως βοηθός και ιδιωτικός γραμματέας της, προτού αποχωρήσει από το παλάτι το 2019. Μιλώντας στην εφημερίδα είπε: «Η βασίλισσα δεν είχε εγωισμό, ήταν τόσο άνετη με τον εαυτό της, ωστόσο της άρεσε όταν τα πράγματα πήγαιναν στραβά».

Συγκεκριμένα, η βασίλισσα το λάτρευε όταν μια «τούρτα δεν κοβόταν» ή «δεν αποκαλύπτόταν μία τιμητική πλάκα». Οι «καλύτερες στιγμές» συνόδευαν τη βασίλισσα στις δύο βασιλικές της περιοδείες στη Νότια Αυστραλία και το Κουίνσλαντ το 2002 και το 2011, είπε.

Η Κοέν είχε το παρατσούκλι «Σαμάνθα ο Πάνθηρας» λόγω της ρεαλιστικής της στάσης και ήταν ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι η βασιλική οικογένεια άνοιξε έναν λογαριασμό στο YouTube όταν της προτάθηκε η ιδέα. Η πρώην βοηθός μιλούσε καθημερινά στη βασίλισσα και για σχεδόν 10 χρόνια είχε τη δική της κρεβατοκάμαρα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το 2018, η Σαμάνθα Κοέν εργάστηκε ως ιδιωτική γραμματέας στον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ κατόπιν αιτήματος της βασίλισσας. Στο βιβλίο της Valentine Low υποστηρίχθηκε ότι η Κοέν εγκατέλειψε τη θέση της επειδή της φέρθηκαν «σκληρά» και επειδή ήταν σαν να «δούλευε με εφήβους», αλλά δεν σχολίασε αυτούς τους ισχυρισμούς σύμφωνα με την Herald Sun.

Η ομάδα της Δούκισσας του Σάσεξ αρνήθηκε τον ισχυρισμό για εκφοβισμό. Η κυρία Κοέν ήταν κάποτε καλεσμένη στο Balmoral για τα Χριστούγεννα και είπε ότι η βασίλισσα ήταν μια «ιδιαίτερη γυναίκα» και ότι της έλειπε.

Με καταγωγή από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, η Κοέν ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Sunshine Coast Daily στην Αυστραλία πριν εργαστεί για την αυστραλιανή κυβέρνηση. Τώρα εργάζεται ως επικεφαλής προσωπικού για τον γίγαντα εξόρυξης Rio Tinto