ΑρχικήΚόσμοςΒελόπουλος: «Ως Πόντιος, δεν ξεχνώ τη σφαγή των Ποντίων»

Βελόπουλος: «Ως Πόντιος, δεν ξεχνώ τη σφαγή των Ποντίων»

“Ως Πόντιος, δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ, την σφαγή των Ποντίων. Το πολιτικό σύστημα δεν τιμά την Ποντιακή γενοκτονία. Απόδειξη ότι οι Έλληνες πολιτικοί τιμούν τον σφαγέα Κεμάλ Αττατούρκ, βγαίνοντας φωτογραφίες, πολλές φορές κάτω από τον Κεμάλ Αττατούρκ”.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και προσθέτει: “Ως Πόντιος, όμως”, προσθέτει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, “υποχρεούμαι να μην ξεχνώ ότι ο Μητσοτακισμός είναι εχθρός του Ποντιακού Ελληνισμού. Τον Απρίλιο του 1992, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αρνήθηκε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Ενώ ο μεγάλος Μιχάλης Χαραλαμπίδης και ο Ανδρέας Παπανδρέου έκαναν το χρέος πράξη. Αυτό που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα από το 1923 και μετά: Αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Ποντίων”.

Ο κ.Βελόπουλος σημειώνει ακόμη: “Γι’ αυτό και η Ελληνική Λύση επιμένει ότι εχθρός του Ποντιακού ελληνισμού και του πατριωτισμού είναι ο Μητσοτακισμός. Τα ίδια κάνει σήμερα ο Μητσοτακισμός και με το Σκοπιανό. Ουσιαστικά, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα”.