Αλέξης Τσίπρας, πολλές φορές… μπαγάσας!

18 mins read

Με μια ανάρτηση στο Facebook που αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και καταλήγει με τη φράση «όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας» ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε ήδη σήμερα αυτό που εξήγγειλε χτες στη Βουλή: «τελείωσαν οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί, πρέπει να βγει ο τόπος από αυτό τον εφιάλτη».

Φαίνεται ότι το σύνδρομο…του μπαγάσα κατατρέχει σε μόνιμη βάση τον Αλέξη Τσίπρα. Κι όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Μπαγάσας νούμερο 1: Όπως αποκαλύπτουν εσχάτως κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχαν απολύτως αντιληφθεί ότι «ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου» (Βούτσης) οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια, αλλά επέλεξαν να προκαλέσουν εκλογές μέσω ΠτΔ και να μην αφήσουν την προηγούμενη κυβέρνηση «να κάνει τη βρώμικη δουλειά» (Κούλογλου).

Μπαγάσας νούμερο 2: Μετά από ένα εξάμηνο γεμάτο «αυταπάτες» (Τσίπρας) που χρέωσε τη χώρα μερικές δεκάδες δις ευρώ και αφού αναζήτησε και δε βρήκε άλλα «ασφαλή λιμάνια» (Τσίπρας) έκανε το περίφημο δημοψήφισμα στο οποίο πρότεινε στο λαό να πει «όχι». Μια εβδομάδα μετά έκανε τη γνωστή «kolotoumba” (Liberation). Και συνέχισε κάνοντας πια ο ίδιος αυτό που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν «βρώμικη δουλειά», δηλαδή την πολιτική των μνημονίων. Πιο μπαγάσας, πεθαίνεις…

Μπαγάσας νούμερο 3: Η πολιτική τακτική «ρίχνω την κυβέρνηση για να πάρω γρήγορα την εξουσία» δεν είναι πρωτοφανής. Ο συνδυασμός όμως αυτής της τακτικής με την επιχείρηση «θα κερδίσουμε εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή» (Πολάκης) είναι… άλλου επιπέδου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που τώρα θίγεται γιατί ο Αδωνις Γεωργιάδης κάνει εικασίες ότι μπορεί να χρηματίστηκε, έχει πει στο παρελθόν πολύ χειρότερα – χωρίς στοιχεία για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Για τον Σαμαρά, συγκεκριμένα, έχει προσπαθήσει να φτιάξει σενάριο διαφθοράς όχι μια αλλά περισσότερες φορές.

Η πρώτη ήταν λίγο μετά την πτώση της κυβέρνησής του, τον Μάρτιο του 2015, όταν ξιφουλκούσε στη Βουλή κατά του στενού του συνεργάτη Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος στη συνέχεια δικαιώθηκε πανηγυρικά στη Δικαιοσύνη. Φυσικά κανείς δεν του ζήτησε πότε συγνώμη.

Η δεύτερη ήταν στο σκάνδαλο Νοβάρτις. Και για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή εσχάτως στον ΣΥΡΙΖΑ παριστάνουν ότι δεν μιλούσαν για πολιτικό σκάνδαλο, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον Φεβρουάριο του 2018, αναφερόμενος – προφανώς – στον Σαμαρά και στον Μητσοτάκη, επειδή διαφώνησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς». Πολύ περισσότερα και πολύ πιο βαριά από αυτά που είπε για τον ίδιον ο Άδωνις…

Facebook Comments