Αντίμετρα, ειρωνεία ή πρόσχημα; Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ μεταφέρει τεχνογνωσία σε άλλη χώρα!

24 mins read

Με έκπληξη διαβάζουμε, ότι μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώτος Υπουργός που θα επισκεφτεί επίσημα τη γειτονική μας χώρα είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Την έκπληξη δεν μας την προκαλεί αυτό κάθε αυτό το γεγονός της επίσκεψης, καθώς ο κ. Παππάς έχει υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την επιζήμια αυτή συμφωνία για τη χώρα μας, αλλά η αιτιολόγηση της επίσκεψής του, καθώς όπως διαβάζουμε, «Κατά τη συνάντηση, θα συζητηθούν πιθανές συνεργασίες στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου τομέα και της οικονομίας και η παροχή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα προς τη γειτονική χώρα.».
Και αμέσως προκύπτει μια πλειάδα ερωτημάτων. Ποια τεχνογνωσία θα μεταφέρει ο κ. Παππάς; Πώς να χειραγωγείς, για παράδειγμα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Μα αν ακολουθήσουν το μοντέλο Παππά, δηλαδή σύνταξη αντισυνταγματικών νόμων, τους οποίους μετά ξηλώνεις αργά και βασανιστικά τότε θα υποστούν κι εκείνοι βαριά πολιτική  ήττα.
Μήπως πάλι η τεχνογνωσία αφορά στην ψηφιακή πολιτική. Μα το μοντέλο κι εδώ είναι εξίσου προβληματικό. Τι να τους πει δηλαδή, πως να αποτυγχάνεις συστηματικά να εντάξεις ψηφιακά έργα στο ΕΣΠΑ και να κατασπαταλάς πόρους του ΠΔΕ; Πώς να μην προχωράς έργα ΤΠΕ με αποτέλεσμα να έχει στεγνώσει η αγορά; Πως να συντάσσεις φωτογραφικές προκηρύξεις, για τις οποίες σου ασκείται κριτική από τον επιχειρηματικό κόσμο μέχρι και από στελέχη του κόμματός σου; Πώς μετά από 3 χρόνια καθυστέρηση και 4 διαδοχικές παρατάσεις να είσαι ανίκανος να διεξάγεις διαγωνισμό για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων; Πώς να αφήνεις τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον αυτόματο πιλότο με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά να μην ξέρουμε αν οι λογαριασμοί των πολιτών στη ΔΕΗ θα έχουν πληρωθεί και αν οι εργαζόμενοι θα πάρουν το μισθό τους; Πώς να φτιάχνεις μια «Nasa» για να μοιράζεις χρήματα στους ημέτερους;
Ειλικρινά ποια τεχνογνωσία θε μεταφέρει ο κ. Παππάς; Ή μήπως τον αδικούμε και εφαρμόζει  ένα εμπνευσμένο σχέδιο αντιμέτρων παραπλάνησης και παγίδευσης έτσι ώστε οι γείτονες να μην ανακάμψουν σε κανένα επίπεδο; Θα μπορούσε ακόμη κάποιος να ισχυριστεί πως απλώς τους ειρωνεύεται. Ή κάποιος πολύ προχωρημένος στη φαντασία να πει πως τον παρεξηγήσαμε και πως κατά βάθος ανήκει στους εχθρούς της συμφωνίας των Πρεσπών και θέλει να τους εκδικηθεί στην πράξη.
Αλλά κάπου εκεί τελειώνει το αστείο. Μιλάμε για το άλλο μισό του κ. Τσίπρα, τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Που από τη μια δεν έχουν πλέον καμία αυταπάτη και από την άλλη έχουν περίσσευμα ιδιοτελούς κυνισμού. Οπότε το ερώτημα ξανατίθεται πιεστικά και ηχηρά. Γιατί η πρώτη επίσκεψη στα Σκόπια είναι του κ. Παππά;
 Μήπως πηγαίνει εκεί για να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει αφήσει η Συμφωνία των Πρεσπών; Μήπως για να ανοίξει άλλους; Τις συνέπειες των καταστροφικών τους επιλογών πάντοτε τις μαθαίνουμε. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία πως ό,τι κι αν σχεδιάζουν, ό,τι παιχνίδια κι αν στήσουν σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων θα αποκαλυφθούν. Ευτυχώς για την Ελλάδα η πολιτική κλεψύδρα έχει γυρίσει οριστικά ανάποδα για αυτούς.
 
* Η κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Σήμερα είναι Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας. Στο παρελθόν υπήρξε Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα