Ασημακοπούλου για τη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αστοχίες όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές»

8 mins read

Την ανάγκη να φανεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αντάξια των υψηλών προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σχετικά με την τοποθέτηση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η κα. Ασημακοπούλου επισημαίνει ότι ο ευρωπαϊκός συντονισμός για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 αποτελεί το μοναδικό ασφαλές μονοπάτι για τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα όμως, κάνει λόγο για αρρυθμίες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκαθαρίζει πως: «οι Ευρωπαίοι πολίτες ορθώς έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και απαιτούν από εμάς ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Λάθος χειρισμοί και ολιγωρίες δύσκολα συγχωρούνται».
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε αποστομωτικά και αποτελεσματικά στις φωνές κριτικής και αμφισβήτησης που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της ενωμένης Ευρώπης. Αυτό θα γίνει μόνο με πράξεις. Είμαι απολύτως σίγουρη πως στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μπορούμε να μετατρέψουμε την πρόκληση σε ευκαιρία», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.

Facebook Comments