ΑρχικήΜε ΆποψηΑχ Καρολάιν

Αχ Καρολάιν

Ο καθ ομολογία δολοφόνος λυπάται, λέει, γιατί κατέστρεψε δύο οικογένειες, ζητά μια μεγάλη συγγνώμη από όλους αλλά όχι από την 20χρονη κοπέλα που την έπνιξε δίπλα στο μωρό της. 

Τώρα δίνει μάχη για να αναγνωριστεί ότι η δολοφονία έγινε εν βρασμώ ψυχής και δεν ήταν προμελετημένη για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μικρότερη ποινή και να αναλάβει την επιμέλεια της κόρης του. 

Νωρίτερα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός έδωσε συμβουλές σε επίδοξους γυναικοκτόνους πώς να πέσουν στα μαλακά. Εντάξει, του τράβηξαν το αυτί και μαζεύτηκε αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που παρεκτράπηκε σε κάποιο “παράθυρο” και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία που ο ίδιος ή κάποιος συνάδελφός του θα εκφράσουν την πιο απεχθή όψη της πατριαρχικής κουλτούρας. 

Η δήθεν “ψυχολόγος” της δήλωνε ότι αυτή και ο δολοφόνος της ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Της έδινε συμβουλές χωρίς να έχει την αναγκαία επιστημονική συγκρότηση και κλινική εμπειρία. Άλλωστε, της την είχε βρει ο “Μπάμπης”, όπως τον αποκαλούν με μια παράδοξη αίσθηση οικειότητας διάφοροι δημοσιολογούντες. 

Κάποιοι που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία έδωσαν στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το ημερολόγιό της για να τη διασύρουν ως επιθετική και αλλοπρόσαλλη. Και ο εισαγγελέας παρενέβη αφού είχε ολοκληρωθεί η δημοσίευση και ο σχολιασμός. 

Άλλοι ξεπλένουν τον “Μπάμπη”  στα κανάλια και στο διαδίκτυο μιλώντας για την απειλή διαζυγίου που τον έκανε να θολώσει γιατί θα έχανε το παιδί του και για τον χαρακτήρα του θύματος. 

Ένας Γεωργιανός καταγγέλλει ότι βασανίστηκε από αστυνομικούς για να ομολογήσει ότι διέπραξε τον φόνο που διέπραξε ο σύζυγος-τέρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν το διαψεύδει και παραπέμπει για πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ που όμως δεν έχει πει λέξη. 

Κανείς δεν έχει εξηγήσει πώς φτιάχτηκε -με διαρροές- στην πρώτη φάση το αφήγημα των αλλοδαπών ληστών και γιατί, αφού τα ψηφιακά ίχνη υπήρχαν από την πρώτη στιγμή, καθυστέρησε ενάμιση μήνα η σύλληψη του δράστη που του επετράπη -ενώ τον είχαν “δεμένο” με στοιχεία- να παραστεί στο μνημόσυνο της γυναίκας που σκότωσε. 

Γυναικοκτονία ή ανθρωποκτονία; Χαμός στα social media για το σωστό όρο και για τα κρυφά κίνητρα πίσω από την επιλογή της λέξης. Διχασμός ανάμεσα σε ευαίσθητους και πιο ευαίσθητους, δημοκράτες και πιο δημοκράτες, προοδευτικούς και πιο προοδευτικούς. 

Όλοι μαζί παρατηρητές μιας τραγωδίας χωρίς κάθαρση που ξεκίνησε όταν μια έφηβη ερωτεύτηκε έναν σαγηνευτικό πιλότο που την αιχμαλώτισε σε μια ζωή αφύσικη για την ηλικία της και τελικά της την πήρε.