ΑρχικήΜε ΆποψηΟι κατσαρόλες πήραν φωτιά…

Οι κατσαρόλες πήραν φωτιά…

Ο εγκλεισμός τελικά λόγω του κορωνοδαίμονα έβγαλε στην επιφάνεια την μαγειρική δεινότητα του Έλληνα, που εδώ και κάτι αμέτρητα χρόνια την έχει ξεχάσει, ή μάλλον δεν θυμάται καν αν την είχε…

Το delivery πήγαινε κι ερχότανε κι αν σκεφτεί κανείς εκτός από το αμφιβόλου ποιότητας φαγητό που έτρωγε, τι χρήματα του έφευγαν γι αυτό, είναι να φρίττει κανείς.

Η ιστορία λοιπόν ξεκινούσε από το πρωί, με τον φραπεδοκαφέ βόμβα στο χέρι, συνεχιζόταν λίγη ώρα αργότερα μ ένα snack, ναι ναι snack, γιατί ο Έλληνας εκτός από την μαγειρική του δεινότητα, ψιλοξέχασε και την γλώσσα του για να γίνει «in».

Πάμε παρακάτω, συνεχίζουμε, το μεσημέρι έτρωγε «ελαφρά», συνήθως σαλάτες με κοτόπουλο, με σολομό, με προσούτο… εεεε ναι… σιγά μη φάει χωριάτικη σας παρακαλώ δεν είναι sic κι όταν έφτανε η ώρα να φύγει, άρπαζε άλλον ένα φραπεδοκαφέ ανά χείρας για να τον «ισιώσει», για να του διώξει το stress βρε αδερφέ, μέχρι να πάει ν αράξει σπίτι η αλλού για το βραδινό βόμβα…

Το κανονικό του φαγητό, άλλο αυτό το παράτερο, το τρώει το βράδυ, τότε δηλαδή που ότι τρώμε γίνεται λίπος, πάμε παρακάτω…

Χαλαρά λοιπόν στον καναπέ, με τα πόδια απέναντι στο τραπεζάκι, κοιτώντας τηλεόραση, συνήθως κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα, η καμιά μαγειρική των τατουάζ, η γυναίκα θα τακτοποιούσε τα παιδιά και μετά νατο το μετά, το delivery, σουβλάκια σκέτα η με πίτες, με sauce μαζί, ναι ντε δεν μ αρέσει η σάλτσα άκου σάλτσα, sauce παιδί μου είναι sic, πίτσες, παίρνεις δυο σούρχονται τρείς, με απ όλα, όχι μαργαρίτα, τι είμαστε για να τρώμε μαργαρίτα άρρωστοι; φέρε την μεσογειακή με τυρί φέτα και λουκάνικο…μπύρα, η κρασί, ααααα και μια κόκα κόλα zero παρακαλώ, να προσέχουμε και τις θερμίδες ντε…

Βέβαια αυτή την εικόνα μπορεί να την δείτε και αλλιώς, δηλαδή ο σύζυγος να ετοιμάζει τα παιδιά και η συμβία πτώμα στην κούραση, που να μαγειρεύει τώρα… κλπ κλπ…δηλαδή η επανάληψη του πιο πάνω με άλλους όρους, ενίοτε και εργένικους.

Αν βέβαια πάνε σε κανένα ταβερνάκι η κανένα πιο sic η in φαγάδικο, εκεί να δείτε, στο μεν πρώτο πάει το τηγανητό και το κρεατικό σύννεφο, στο δε δεύτερο μπορεί να φεύγουν νηστικοί, γιατί στα πιάτα της nouvelle cuisine, τρώνε υποψία φαγητού σ ένα τεράστιο πιάτο, ναι αλλά ανέβηκαν κατηγορία…σας παρακαλώ…

Τώρα τα λέμε αυτά μ’ ένα τρόπο, μπορεί και να γελάμε, αλλά το βέβαιο είναι ότι η διατροφή του Έλληνα πάει απ το κακό στο χειρότερο και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι δείκτες, οι εξετάσεις και η φυσική κατάσταση του καθενός μας.

Βούτυρα, βούτυρα, κρέατα κρέατα, βαριές σάλτσες, συγνώμη sauce, γλυκά, σοκολάτες και μετά; ποιος πληρώνει τον λογαριασμό;φυσικά εκτός από την τσέπη, η υγεία μας.

Τώρα θα μου πείτε και τι θα γίνει δηλαδή, στην δουλειά μας στεγνά θα την βγάζουμε;όχι φυσικά, να παίρνετε από το σπίτι σας, σ όλη την Ευρώπη έτσι κάνουν, στις δέκα φορές οι εφτά να είναι από το σπίτι και οι τρείς απ έξω και με ψάξιμο στο τι θα πάρουμε, όχι γουρούνι στο… στομάχι.

Λοιπόν για να κλείσουμε το θέμα, άντε να τα κάνουμε όλα αυτά σούμα, πρόσθεση ντε, για να δούμε τι ακριβώς κοστίζουν στην τσέπη, γιατί στην υγεία το ξέρει ο καθένας από μας ξεχωριστά και φυσικά με δικιά του ευθύνη, εδώ δεν φταίει ούτε η χώρα, ούτε οι κυβερνήσεις της.

Ο φραπεδοκαφές 3 ευρώ, το ενδιάμεσο άλλα 3, 6 η σαλάτα και φτηνά φτηνά, άλλα 3 ο καφές της χαλάρωσης, μας κάνουν μάνι μάνι 15 ευρουλάκια, δηλαδή επι 25 μέρες λέω γω ίσον 375 ευρουλάκια παρακαλώ για το τίποτα, βάλε κι αν καπνίζεις, άντε και κάνα ταξί η παρκινγκ, πάει το 600αρι και λίγα λέω, αν προσθέσεις και τα βραδινά, ρε παιδιά τα πάγια από που βγαίνουν;

Μια συμβουλή θα σας δώσω, μαζέψτε τα ωραία σας χρήματα κι αυτή η κατάσταση του εγκλεισμού ας ξαναδείξει τον δρόμο της υγιεινής δικής μας διατροφής, την μαγεία ενός φαγητού όταν το φτιάχνουμε εμείς στο σπίτι, την μυρουδιά του και την ζεστασιά του όλοι μαζί, ευκαιρία λοιπόν να τα ξαναθυμηθούμε, κέρδος και μεγάλο θα έχουμε πολλαπλό…

Σκεφτείτε το…