Στο πλαίσιο του στρατηγικού του προγράμματος, ο ιταλικός όμιλος Italgas, από φέτος μέχρι το 2030 σκοπεύει να επενδύσει στην χώρα μας ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Ο στόχος -ο οποίος αναμένεται να επιτευχθεί μέσω του προγράμματος της θυγατρικής Enaon- περιέχει τέσσερις άξονες, προς υποστήριξη της διαδικασίας οικολογικής μετάβασης.
Driving Greece’s green future: today in Athens, Enaon, Italgas’ Group, showcased a €1 billion investment as part of its 2024-2030 Strategic Plan, marking a significant step forward in supporting Greece’s ecological transition.
Through its subsidiary Enaon, the plan focuses on… pic.twitter.com/GxqtTIcdqi
— Italgas (@Italgas) December 4, 2024
Οι πελάτες της Enaon, σύμφωνα με το στρατηγικό αυτό πρόγραμμα, θα αυξηθούν από τις σημερινές 615.000 χιλιάδες σε 920.000, έως το 2030. Στο όλο πλάνο για την Enaon εντάσσονται 650 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστούν πάνω από 3.000 χιλιόμετρα νέου δικτύου, με στόχο να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν 18 επιπλέον πόλεις.
«Το σχέδιο αυτό διαθέτει για την Ελλάδα ένα δισεκατομμύριο ευρώ και χαράσσει την αναπτυξιακή πορεία της ενεργειακής υποδομής της», τόνισε ο Πάολο Γκάλο, διευθύνων Σύμβουλος της Italgas, μιλώντας στην παρουσίαση του στρατηγικού προγράμματος στην Αθήνα, όπως γράφει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.