Στο 2,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, έναντι 3,1% που ήταν τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.
Ενώ όσον αφορά τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης επισημαίνεται πως αυτός διαμορφώθηκε στο 2,2% τον Απρίλιο. Το ίδιο ποσοστό καταγράφηκε και τον Μάρτιο.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της Ευρωζώνης, ο δείκτης των υπηρεσιών εκτιμάται πως έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο καθώς διαμορφώνεται στο 3,9%, από 3,5% που ήταν τον Μάρτιο ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (3,0%, έναντι 2,9% τον Μάρτιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,6%, σταθερά σε σχέση με τον Μάρτιο) και την ενέργεια (-3,5%, έναντι -1,0% τον Μάρτιο).