Φορολοταρία όπως… λαχείο – Νικητές των €100.000

10 mins read

Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αλλάξει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας της φορολοταρίας, η οποία αναμένεται να μετατραπεί σε… λαχείο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι αν και σήμερα στη φορολοταρία μοιράζεται  ένα εκατ. ευρώ το μήνα, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται γιατί τα ποσά που δίνονται είναι μικρά.

Έτσι λοιπόν, όπως σημείωσε, μέσω της φορολοταρίας θα δοθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε να γίνεται και μεγαλύτερη συλλογή αποδείξεων, ειδικά για ορισμένα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή»,  με το νέο σχέδιο ο αριθμός των τυχερών θα μειωθεί, αλλά τα ποσά που θα διεκδικούν θα φτάνουν τα 100.000 ευρώ, μπορεί και περισσότερα. Υπενθυμίζεται, ότι κάθε μηνά, χίλιοι πολίτες λαμβάνουν από χίλια ευρώ.

Παράλληλα,  το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και το σενάριο να μπαίνουν μόνο πληρωμές από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα: κομμωτήρια, συνεργεία, γυμναστήρια, δαπάνες σε δικηγόρους και γιατρούς. Αυτό σημαίνει ότι πλέον όσοι επιθυμούν να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο, θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επιπλέον, αναμένεται να βγαίνουν στη φορολοταρία, ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Ένα άλλο σενάριο προβλέπει την έκπτωση από το εισόδημα (ποσοστό) πληρωμών σε κάποιες δραστηριότητες υψηλής φοροδιαφυγής, ενώ είναι να ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μετράει διπλά κάποιος περιορισμένος αριθμός αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα