Γεωργιάδης για Pitsos: Δεσμεύθηκε να αγοράσει την πρώτη ηλεκτρική συσκευή της Pyramis

11 mins read

Ο Νίκος Μπακατσέλος, μετά την πρόσφατη συμφωνία με την Bosch για την Pitsos, ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να είναι ο πρώτος που θα αγοράσει ηλεκτρική συσκευή της Pyramis.

Ο κ. Μπακατσέλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ, των Δελφών δεσμεύθηκε για την επιτυχία της επαναλειτουργίας των παραγωγικών γραμμών της Pitsos, επισημαίνοντας πως θα αποτελέσει μια απόδειξη ότι μπορεί και η Ελλάδα να παράξει ένα προϊόν προστιθέμενης αξίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη συμφωνία της Pyramis με την BSH για την εξαγορά των μηχανημάτων ώστε να γίνει εφικτή άμεσα μία εγκατάσταση γραμμής παραγωγής όπου πλέον υπό την επωνυμία της Πυραμίδος θα παράγονται ηλεκτρικές συσκευές, είπε πως αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η αποβιομηχάνιση.

«Ένας από τους κεντρικούς στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως είπε, δεν είναι μόνο η πρόοδός μας σε τομείς που παραδοσιακά πηγαίνουμε καλά, όπως παραδείγματος χάρη ο τουρισμός, αλλά θέλουμε να δώσουμε και ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει βιομηχανική παραγωγή ίσως όχι να γίνει φυσικά η πρώτη Ευρωπαϊκή βιομηχανική δύναμη, αλλά όχι να είναι τελείως ασήμαντη όπως είμαστε τώρα. Θυμίζω στο όχι πολύ μακρινό μας παρελθόν, η Ελλάδα είχε μία πολύ αξιοπρεπή βιομηχανική παραγωγή και στο πλαίσιο αυτό δουλεύουμε», σημείωσε.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο λαός θέλει να γίνουν επενδύσεις και στόχος της κυβέρνησης, είναι να αφαιρέσει τα εμπόδια και να επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης που ήταν για πολλά χρόνια «κόκκινη σημαία που έλεγε σε κάθε επενδυτή πριν έρθει στην Ελλάδα είναι αν πας εκεί θα μπλέξεις» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments