Ποια ελληνική εταιρία ενδιαφέρεται να «αναστήσει» την Pitsos

15 mins read

Το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία τουλάχιστον δύο γραμμών παραγωγής του εργοστασίου της Πίτσος στον Ρέντη, έγινε, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, γράφοντας το εξής:

«Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρία «Pyramis» ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρείας Pyramis όπου ενημέρωνε ότι υπήρξε εξέλιξη σχετική με την διαπραγμάτευση για την εξαγορά του εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος στον Ρέντη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis, Νίκος Μπακατσέλος, σε επιστολή του προς τον υπουργό και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γνωστοποίησε ότι η πρότασή της για αγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου έγινε αποδεκτή.

Στην επιστολή του ο Ν. Μπακατσέλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε την αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης από πλευράς μας δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές που έχετε κάνει εξαρχής ώστε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα.

Σας διαβεβαιώνω πως με τη βοήθεια σας θα υλοποιήσουμε το όραμα μας για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των πρώην εργαζομένων της Πίτσος».

Η δεύτερη σημαντική λοιπόν εξέλιξη είναι ότι οι εργαζόμενοι της πρώην Πίτσος που έχασαν την εργασία τους, η Pyramis σκοπεύει να τους αξιοποιήσει στην νέα επιχειρηματική προσπάθεια.

Nα σημειωθεί οτι ηδη αναζητείται χώρος στα Οινόφυτα ή στον Ασπρόπυργο προκειμένου να εγκατασταθεί ο παραγωγικός εξοπλισμός της Πίτσος.

Facebook Comments