ΑρχικήΟικονομίαΓιάννης Μπρατάκος: «Οχυρώνουμε τις επιχειρήσεις»

Γιάννης Μπρατάκος: «Οχυρώνουμε τις επιχειρήσεις»

Μπρατάκος για τη διατήρηση του πλαφόν στην αναπροσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων: Οχυρώνουμε τις επιχειρήσεις.

Στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει το πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθώματα και για το 2023 αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες από την Τρίπολη την επέκταση του έκτακτου μέτρου που είχε ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο για ανώτατο όριο 3% στις αναπροσαρμογές των επαγγελματικών μισθωμάτων.

«Με βάση τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς και γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι νοικιάζουν ακίνητα, διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Είναι μια σημαντική ανάσα για τις επιχειρήσεις που αλλιώς θα έπρεπε να αναπροσαρμόσουν τα συμβόλαιά τους με βάση τον πληθωρισμό και θα είχαν αυξήσεις στις τάξεις του 8%, 9%», ανέφερε ο Πρωθυπουργός από την Τρίπολη το βράδυ τςη Δευτέρας.

Στο μήνυμά του ο κ. Μπρατάκος αναφέρεται στην οχύρωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας έναντι του κινδύνου των ανατιμήσεων:

«Οχυρώνουμε τις επιχειρήσεις απέναντι στον κίνδυνο των ανατιμήσεων. Διατηρούμε το πλαφόν 3% στην αναπροσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων για το 2023», σημειώνει.