ΑρχικήΟικονομίαΗ Moody's αναβάθμισε και τις ελληνικές τράπεζες

Η Moody's αναβάθμισε και τις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με το MarketNews.gr, η Mοοdy’s αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις των Πειραιώς και Παγκρήτιας σε Caa2 και της Attica Bank σε Caa3.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως οι αλλαγές στις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών αντανακλούν τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και του λειτουργικού περιβάλλοντος.

Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε επίσης τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις για τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου (counterparty risk assessments – CRA) της Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,25% και της Eurobank σε B2 από Β3. Το CRA της Attica Bank αναβαθμίστηκε σε B3 από Caa1, ενώ επιβεβαιώθηκε το CRA της Παγκρήτιας σε B3.

To outlook των αξιολογήσεων των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank υποβαθμίστηκε σε σταθερό από θετικό, ενώ το outlook των αξιολογήσεων των Πειραιώς, Attica Bank και Παγκρήτιας αναβαθμίστηκε σε θετικό από σταθερό.

Ο οίκος σημειώνει ότι η σημερινή δράση στις ελληνικές τράπεζες έχει βασικό οδηγό τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες και το πιο ευνοϊκό λειτουργικό περιβάλλον, όπως δείχνει και η αναβάθμιση της Ελλάδας στο B1 (σταθερό) από B3 (θετικό) την Παρασκευή.

Ο οίκος αναφέρει ότι η βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος ουσιαστικά σημαίνει πως τα χρηματοοικονομικά των τραπεζών είναι πιο συμβατά με ένα υψηλότερο επίπεδο πιστοληπτικής αξιολόγησης.