ΑρχικήΟικονομίαΗ Evening Standard παρουσιάζει την αστική ανάπλαση στο Ελληνικό (photos)

Η Evening Standard παρουσιάζει την αστική ανάπλαση στο Ελληνικό (photos)

Με τον τίτλο: “The Ellinikon Athens Greece: Οι παραθαλάσσιες κατοικίες στο μεγαλύτερο έργο ακινήτων της Ευρώπης”, ξεκινά η παρουσίαση της ανάπλασης στο Ελληνικό, από την Evening Standard .

Το εκτενές αφιέρωμα στο Ελληνικό και το ταξίδι μεταμόρφωσης της Αθήνας μέσω του μεγαλύτερου έργου ανάπτυξης στην Ευρώπη, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Lamda Development, φιλοξένησε η βρετανική εφημερίδα Evening Standard.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται το The Ellinikon ως ένας φάρος καινοτομίας που σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της χώρας, με πολυτελή εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας, τον υψηλότερο “πράσινο” ουρανοξύστη Riviera Tower, καθώς και σχέδια για 8.000 σπίτια.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η αστική ανάπλαση του Ελληνικού, μια επένδυση 8 δισ. ευρώ, αφορά μια έκταση τρεις φορές όσο το Μονακό: “Η ανάπτυξη, στο χώρο του πρώην διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας, είναι τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό” θεωρείται από πολλούς Αθηναίους ως «σήμα» της αλλαγής της πόλης και μάλιστα της χώρας, που υπόσχεται μακροπρόθεσμες επενδύσεις και την ανάπλαση ενός εγκαταλελειμμένου χώρου. Γίνεται αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, καθώς και στο γεγονός ότι η νέα πόλη που κατασκευάζεται, δημιουργεί 75.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων αναλυτικά και στα αρχιτεκτονικά γραφεία που έχουν αναλάβει επιμέρους έργα της ανάπλασης, καθώς και στις πιστοποιήσεις LEED που θα λάβουν κτήρια που κατασκευάζονται. Επίσης, αναφορά γίνεται και στις πρώτες οικιστικές αναπλάσεις εντός του Ελληνικού, που ήδη έχουν προπωληθεί, καθώς και στις αναπλάσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, όπως η δημιουργία της Little Athens, 1115 νέων κατοικιών και εμπορικών καταστημάτων, με την ζήτηση να είναι ήδη μεγάλη.

Πώς να αποκτήσετε χρυσή βίζα αγοράζοντας στην Ελλάδα
Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι €250.000, εκτός από τους Νομούς Βόρειου, κεντρικού και Νοτίου Τομέα Αθηνών, τις κοινότητες Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης του νομού Αττικής, την κοινότητα Θεσσαλονίκης και τα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη στις οποίες το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι €500.000 ευρώ.

Για να πληροί τις προϋποθέσεις για τη χρυσή βίζα, ένας αγοραστής (ή συναγοραστές εάν αγοράζουν με σύζυγο) πρέπει να επενδύσει τα παραπάνω ποσά.

Τα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου, των παιδιών έως 21 ετών και των γονέων δικαιούνται επίσης να λάβουν θεωρήσεις.

Το πληρεξούσιο έγγραφο πρέπει να συμπληρωθεί παρουσία συμβολαιογράφου στην Ελλάδα ή ελληνικής πρεσβείας στο εξωτερικό.