Nέο ηλεκτρονικό μητρώο ετοιμάζει η ΑΑΔΕ που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα των φορολογουμένων και θα συνδέεται με το Κτηματολόγιο.
Το Μητρώο θα είναι διασυνδεδεμένο με τον «Τειρεσία», το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων της Τράπεζας της Ελλάδος και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, και θα τηρείται στη Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους η οποία θα καταρτίζει ανά εξάμηνο Έκθεση Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Τι θα περιλαμβάνει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα
Ειδικότερα η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα θα περιλαμβάνει:
- Τα στοιχεία του ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου το οποίο έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις Ε9 των φυσικών και των νομικών προσώπων.
- Τα στοιχεία των μισθωμένων ακινήτων τα οποία προκύπτουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.
Στο νέο ηλεκτρονικό μητρώο θα έχουν πρόσβαση τόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και οι ενοικιαστές. Οι τελευταίοι θα μπορούν να διασταυρώνουν αν ο ιδιοκτήτες δηλώνουν μικρότερο μίσθωμα από αυτό που πληρώνουν.