ΑρχικήΟικονομίαΟριστική συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Οριστική συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές έφτασαν στην τελική συμφωνία. Συγκεκριμένα:

Ο Υπ. Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρη και ο Υφυπουργός Επικρατείας Δημήτρης Λιάκος εκ μέρους της Κυβέρνσης, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών μετά την πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξαν στο τελικό πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10. Θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών.

Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου μία ακόμη συνάντηση κυβέρνησης – τραπεζιτών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης συναντάται με τους εκπροσώπους των τραπεζών, με στόχο να καταλήξουν στις οριστικές διατυπώσεις και να αρθούν οι ενστάσεις των θεσμών.

Ο στόχος, το νομοσχέδιο να έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης των θεσμών χάθηκε.