Σκυλακάκης: «Εξετάζουμε και τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή»

6 mins read

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε τρίτο μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», σημείωσε ότι «περίπου 1 δις θα δοθεί τις επόμενες ημέρες με την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 και αυτό μας αφήνει να εξετάσουμε και τρίτο επιστρεπτέας προκαταβολής βάσει των απωλειών Μαΐου και Ιουνίου».

Αναφερόμενος στην ύφεση που αναμένεται για φέτος, ο υφυπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι «θα είναι λίγο μικρότερη από αυτή που υπολογίζαμε εμείς και η Κομισιόν σε σχέση με το άθροισμα του πρώτου και δεύτερου τριμήνου».

Και πρόσθεσε «έχουμε μια ύφεση που μας φέρνει ο τουρισμός», εκτιμώντας ότι «θα χάσουμε 3-4 μονάδες μόνο από τον τουρισμό μέσα στο επόμενο τρίμηνο».

«Νομίζω ότι ανάμεσα στο 5% και το 8%, εκεί είναι που λίγο πολύ θα καταλήξουμε» κατέληξε για την ύφεση ο κ. Σκυλακάκης, σημείωνοντας ότι «η κύβερνηση φύλαξε δυνάμεις και θα επανέλθει για να στηρίξει εργαζομένους και επιχειρήσεις με ρευστότητα».

 

 

Facebook Comments